Udruga slijepih Međimurske Županije obilježila Martinje i Međunarodni dan tolerancije

Članovi Udruge slijepih Međimurske županije u četvrtak, 08.11.2018., obilježili su Martinje u Štefovoj kleti u Gornjoj Dubravi. Narodni običaj krštenja mošta proslavili su s Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Ptuj. Udruga uspješno surađuje sa srodnim udrugama s područja Hrvatske i inozemstva i često zajedno s njima obilježava blagdane i sudjeluje na važnim obljetnicama. Proslavama i druženjima potiče se komunikativnost članova i njihova samostalnost.

Aktivnost sufinanciraju Općine s područja Međimurske županije, preko projekta “Pravi put”.

Udruga slijepih Međimurske Županije i Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Ptuj obilježili Martinje

 

Dana 16.11.2018. godine obilježen je Međunarodni dan tolerancije pa je Osnovna škola Hodošan organizirala integrirani dan na kojem su se održale radionice s ciljem upoznavanja osoba s poteškoćama te razvijanja senzibiliteta i tolerancije kod učenika. Na  radionicama su sudjelovali predstavnici Udruge slijepih Međimurske županije, predsjednica Marija Ciglar, član Udruge Danijel Kralj i videća pratiteljica Viktorija Šatvar te predstavnici ostalih kategorija osoba s invaliditetom. Predstavnici Udruge proveli su četiri radionice sa četiri razreda učenika Osnovne škole kojima su predstavili pomagala za slijepe osobe, bijeli štap, Braillevo pismo te su učenici isprobali kako vide osobe sa oštećenjem vida putem simulacijskih naočala. Također, učenici su se okušali u kretanju sa bijelim štapom i na kraju radionice svaki učenik dobio je napisano svoje ime na Brailleovom pismu.

Dan tolerancije

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.