Međimurski vinari predstavili su svježa i mirisna mlada vina

Jesen nam donosi predivne boje, okuse i mirise. Ove nam je jeseni stiglo i nešto potpuno novo – Mlado Međimurje. Inspirirani poznatim svjetskim vinskim regijama koje svake jeseni predstavljaju svoja mlada vina, međimurski vinari domaćoj su javnosti premijerno predstavili šest etiketa mladih vina. Kultura prezentiranja i uživanja u mladim vinima posebno je popularna u Austriji i Francuskoj.

Mlada vina zamišljena su kao pitka, lagana i osvježavajuća, a upravo je to odlika svih šest novih etiketa Mlado Međimurje. Riječ je o iznimno lijepim, elegantnim, lepršavim vinima s nižim postotkom alkohola.

PREDSTAVLJENA SVJEŽA I MIRISNA MLADA VINA MEĐIMURSKIH VINARA

Donirajte Udrugu Mlada pera
David Štampar, Tea Dvanajščak, Marko Cmrečnjak, Petar Kocijan, Denis Kunčić i Nenad Preiner mlada vina kreirali su svatko sa svojim osobnim pečatom. Da se od sorti silvanac zeleni, rizvanac, chardonnay, sauvignon, pinot bijeli i muškat žuti mogu dobiti zanimljiva mlada vina, na iznimno uspješnoj promociji potvrdili su enolog Miodrag Hruškar i Siniša Lasan, sommelier i ocjenjivač na natjecanju Decanter World Wine Awards koji je ujedno predstavio i svaku od etiketa mladih vinara, piše Journal.
Druga generacija poznatih vinarskih obitelji podigla je ljestvicu više, a to potvrđuje i ovaj projekt jer se njime po prvi put u Hrvatskoj na tržište plasiraju mlada, svježa, mirisna vina različitih bijelih sorti pod jednim nazivom – Mlado Međimurje. Mladi vinari iz Međimurja, naše najsjevernije vinske regije, vjeruju u uspjeh svoje odlične ideje i vrlo dobrih vina.

Međimurski vinari
Međimurski vinari

Zašto mlado vino? Zašto Mlado Međimurje? Tradicija u Međimurju postoji već dugi niz godina jer je rizvanac vino koje najveću čar ima upravo dok je mlado, svježe i mirisno.

Druženja uz mlada vina u ovo predblagdansko vrijeme sigurno će postati trend koji će se nastaviti i narednih godina.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.