Izolirano pleme strijelama ubilo američkog misionara

Amerikanca su u Indiji strijelama usmrtili pripadnici izoliranog i zaštićenog plemena, javlja BBC, a prenosi Index.

Lokalni ribar odveo je Johna Allena Chaua na Sjeverni Sentinel, jedan od Andamanskih otoka u Bengalskom zaljevu i tako mu omogućio pristup području gdje se nalazi zaštićeno pleme.

Prema opisu ribara, pripadnici plemena usmrtili su Johna Allena Chaua strijelama i ostavili njegovo tijelo na plaži.

Širio je kršćanstvo i kršio lokalne zakone

Lokalni mediji objavili su da je Allen Chau bio misionar i da je htio domorocima otoka Sentinel propovijedati kršćanstvo.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Indijski zakoni strogo zabranjuju bilo kakav kontakt s pripadnicima tog plemena koje je netaknuto civilizacijom, a smatra se kako pleme broji između 50 i 150 domorodaca.

„Policija smatra kako je Chau, uz pomoć lokalnih ribara, već četiri ili pet puta do sada posjetio otok“, rekao je Subir Bhaumik, novinar BBC-ja.

„U plemenu je toliko mali broj domorodaca da ne znaju koristiti novac. Zakon zabranjuje bilo kakav kontakt s njima“, dodao je.

Policija je uhitila sedmero ribara zbog pomaganja američkom misionaru da dođe do otoka i plemena.

Najopasnije pleme na svijetu

Indijske vlasti su 2017. godine donijele zakon kojim se određuje kazna zatvora do tri godine za bilo kakav pokušaj snimanja videa ili fotografiranja plemena.

Pripadnici plemena otoka Sjeverni Sentinel smatraju se najopasnijim domorocima na svijetu. Jedni su od prvih ljudi koji su u davna vremena, prije 60.000 godina, uspjeli napustiti Afriku i naseliti Andamanske otoke.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.