HRT i Drago Ćosić pod istragom FIFA-e zbog dilanja karata za finale SP?

HRT je pod istragom FIFA-e nakon što je, prema dostupnim informacijama, buknula afera s preprodajom ulaznica za finale SP-a u Rusiji između Hrvatske i Francuske, saznaje Index. Vijest je još neslužbena, a Index je jutros zatražio potvrdu od FIFA-e, EBU-a i HRT-a. Riječ je o ozbiljnom problemu, ako se utvrdi odgovornost HRT-ove ekipe koja je na SP-u boravila u Rusiji.

Iz European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Europi, iz FIFA-e su dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu. Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobio HRT, državna televizija Hrvatske.

Ulaznice na koncu nisu preprodane, FIFA je stopirala transakciju. Koliko je poznato, blokirane su četiri ulaznice.

EBU je zatražio odgovor na Prisavlju, a kako piše Jutarnji list, u ravnateljstvu naše javne televizije bili su šokirani jer nisu znali da je netko iz njihove kuće uopće zatražio i dobio ulaznice. Cijena jedne ulaznice za finale SP-a na crnom tržištu kretala se cijenom oko 20 tisuća eura.

Istraga na HRT-u, prema izvorima s Prisavlja, pokazala je ipak da je u ime HRT-a zatraženo 40 ulaznica za SP mjesecima prije spektakla u Rusiji

HRT za to službeno nije znao, tvrde izvori, nego je od FIFA-e i EBU-a doznao da su njihova dva djelatnika, Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić, zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i njima raspolagali prema vlastitom nahođenju.

Navodno je na HRT-u već u tijeku disciplinski postupak protiv dva HRT-ova djelatnika koji bi mogao završiti i mjerama otkaza. Čekamo potvrdu ove informacije s HRT-a, dok je Drago Ćosić kazao da na ovu temu ne može ništa komentirati. Na Indexove pozive jutros nije odgovarao.

Dugi niz godina Ćosić je bio pretplaćen na mjesto prvog komentatora hrvatske reprezentacije. Njegova matična kuća, uz HRT, bio je i HNS. Odnosi su kasnije puknuli, Davor Šuker vidio je da HRT ne može pratiti njegove kombinacije. Ćosić je jednom prilikom ostao na aerodromu nakon što mu je HNS ukinuo mjesto u čarteru za utakmicu.

HRT izgubio reprezentaciju 

HRT je ove godine izgubio prava prijenosa hrvatske reprezentacije u utrci s komercijalnim TV kućama. SP u Rusiji posljednje je veliko natjecanje reprezentacije koje ste gledali na HRT-u prije četverogodišnjeg ciklusa koji kreće večeras, prijateljskom utakmicom protiv Portugala na programu Nove TV.

Građani godišnje plaćaju HRT-u oko milijardu kuna, a HRT u 2018. godini još uvijek ima eksperimentalni HD dok emitira sa Svjetskog prvenstva u nogometu. Eksperiment su pokrenuli još 2007. godine. Drago Ćosić i Saša Dedić, prema pravilnicima zaposlenika HRT-a, mogli bi teško odgovarati ukoliko se ustanovi da su kao zaposlenici javnog servisa švercali karte. Ako je u priču uključena i strana policija, skandal bi poprimio međunarodne razmjere.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.