U Savskoj Vesi započela gradnja nove ulice

Savska Ves dio je gradskog prstena koji je zbog blizine Čakovca te uređenosti atraktivan za doseljavanje. Ponuda nije pratila potražnju te se zbog manjka novih gradilišta, već nekoliko godina planirala gradnja nove ulice. Ovih dana ona je i započela.

U tijeku je izvođenje pripremnih zemljanih radova na dijelu ulice, odnosno skidanje humusa, nakon čega kreće postavljanje vodovodne i kanalizacijske mreže. Nova ulica uređuje se od juga  prema sjeveru, od ulice koja spaja Savsku Ves i Strahoninec do puteljka prema školi, dužine otprilike 500 metara. Trenutna faza radova vrijedna je 80 tisuća kuna, a sredstva su osigurana u gradskom proračunu. Izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže financirat će se iz naknade za razvoj koja se plaća u cijeni vodi.

U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na manjem dijelu preostale dionice nove ulice, a tamo bi radovi trebali početi dogodine. Kad nova ulica u potpunosti bude završena, bit će duga gotovo kilometar, a  uz nju će biti 90-tak novih gradilišta.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.