Inicijativa Ovršni ustanak ostvaruje konkretne rezultate

Inicijativa Ovršni ustanak u borbi je za izmjenu  nepravednog Ovršnog zakona. Traže da se izmijeni postojeći novim pravednijim. U novom zakonu bi iz ovršnog procesa isključili FINU, javne bilježnike, odvjetnike, preprodavače dugova Eos matrix i B kapital jer oni su ti koji u tom ovršnom postupku po postojećem ovršnom zakonu nabijaju velike kamate na glavnice i tako dug postaje neotplativ.  Postojeći ovršni zakon tjera građane u iseljeništvo u potrazi za opstankom!

U toj svojoj borbi, između ostalog, ostvarili su i sljedeće dvije konkretne i opipljive stvari:

20.08.2018. godine župan Matija Posavec donosi Rješenje o osnivanju i imenovanju Zajedničkog radnog tijela Međimurske županije i Inicijative Ovršni ustanak za raspodjelu proračunskih sredstava iz Županijskog fonda za hitno zbrinjavanje deložiranih u koje se imenuju:

  • Radovan Preložnjak, predstavnik inicijative Ovršni ustanak za predsjednika,
  • Darko Sopić, predstavnik inicijative Ovršni ustanak za člana,
  • Ivan Pavlic, predstavnik inicijative Ovršni ustanak za člana,
  • Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije za člana,
  • Ana Varga, viši stručni suradnik u Upravnom odjelu za poslove Skupštine i opće poslove za članicu.

Kompletno rješenje možete vidjeti ovdje: Rješenje o osnivanju i imenovanju Zajedničkog radnog tijela Međimurske županije i Inicijative Ovršni ustanak

A na sastanku na kojem su 28.08.2018. godine sudjelovali zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove  David Vugrinec, predsjednik udruge UOLL Emil Vibović te predsjednik Zajedničkog radnog tijela Međimurske županije i Inicijative Ovršni ustanak Radovan Preložnjak  dogovoreno je da se udruga UOLL vraća u prijašnje prostorije, dat će im se dva parkirna mjesta besplatno, grad Čakovec će ih financirati prema postignutom dogovoru i pomoći im oko natječaja iz EU fondova. Još 14.03. 2018. godine oprostili su im dug od 28.000,00 kn tako da Udruga više nema dug prema gradu Čakovcu.

Udruga UOLL (Udruga oboljelih od leukemije i limfoma) financira se putem prikupljanja plastičnih čepova, a zbog dugova deložirana je iz svojih prostorija.
Ovo je primjer kako se može doći do zajedničkog bezbolnog dogovora, u kojemu je grad Čakovec imao puno razumijevanja na čelu s gradonačelnikom Kovač Stjepanom i izbjegli smo ovrhe, blokade, FINU, javne bilježnike, odvjetnike i razne preprodavače dugova, ističu iz inicijative Ovršni ustanak.

Iz inicijative također pozivaju građane da se pridruže Facebook grupi OVRŠNI USTANAK Međimurje te ako imaju probleme vezane uz deložacije, ovrhe i blokade slobodno im se jave da zajedno pronađu rješenje. Apeliraju: nemojte čekati zadnji trenutak!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.