Čakovčanec Dražen Domjanić organizirao i predstavio projekt Olive Classic Festival

U gornjogradskom atriju zgrade Zagrebačkih solista na Trgu Sv. Marka predstavljen je projekt Olive Classic Festivala, festivala koji će se održati u tisućljetnim Vrtovima lunjskih maslina na otoku Pagu .
Cilj je ovog novog festivala, koji će bez sumnje obogatiti turističku i kulturnu ponudu otoka Paga, nastupima mladih, međunarodno afirmiranih glazbenika posjetiteljima otoka pružiti iskustvo koje spaja glazbu, jedinstvenu lokaciju i gastronomiju, a na ideju o njegovom održavanju došli su prije tri godine akademski glazbenik Dražen Domjanić, novaljski gradonačelnik Ante Dabo te vlasnik restorana i hotela Boškinac, Boris Šuljić.
Dražen Domjanić, nekadašnji student MA u Zagrebu, rodom iz Čakovca,  koji već tridesetak godina živi u Lihtenštajnu i direktor je tamošnje Međunarodne glazbene akademije, te uz grad Novalju i financira festival, istaknuo je kako je posebnost festivala što daje priliku mladima koji, ne samo da nastupaju na njemu, već sudjeluju i u njegovoj organizaciji.
Uz njega, na današnjoj press konferenciji sudjelovali su i dvadesetdvogodišnja umjetnička direktorica Festivala Sara Domjanić, gitarist Petrit Çeku, gradonačelnik grada Novalje Ante Dabo i mlada voditeljica festivalskog ureda Laura Pavlin.
Uz predstavljanje programa Olive Classic Festivala, koji će se održati od 11. do 13. kolovoza u Amfiteatru Vrtova lunjskih maslina, na svijetu jedinstvenom i neponovljivom prirodnom okruženju tisućljetnih maslinika, prisutni su mogli uživati i u muziciranju međunarodno priznatih umjetnika- violinistice Sare Domjanić- hrvatske predstavnice na Eurovizijskom natjecanju mladih glazbenika u u Kölnu 2014. godine i virtuoza na gitari Petrita Çekua koji je, uz violončelisticu Marie Spaemann i rezidentni umjetnik ovogodišnjeg prvog izdanja festivala.
Umjetnička ravnateljica istaknula je kako bi svake godine treći dan Festivala trebao biti posvećen određenom europskom gradu, a ove godine to je Zagreb. Tim su povodom pozvani Zagrebački solisti koji će izvoditi djela Piazzolle (Četiri godišnja doba), Boccherinija, Vivaldija i Sorkočevića.
Na svečanom otvorenju festivala 11. kolovoza nastupit će Duo Aliada (Michal Knot, saksofon i Bogdan Laketić, harmonika) Petrit Çeku, Sara Domjanić i Marie Spaemann s  djelima Händela, Piazzolle, Čajkovskog i Paganinija.

Idući dan, u programu “Sound of Lun”, pridružit će im se Tetiana Lutsyk na violini i Isidora Timotijević na violi, s  atraktivnim programom, među ostalim, s Bartókom, Chickom Coreom, Gershwinom, Boccherinijem i mješovitom skladbom s tri pjesme iz Disneyevog filma “Knjiga iz džungle”.

Festival zatvara koncert “Europe capitals – Zagreb”, na kojemu će rezidencijalni umjetnici nastupiti uz Zagrebačke soliste, izvodeći djela Piazzolle, Boccherinija, Vivaldija i Sorkočevića.

Partner festivala je Međunarodna glazbena akademija iz Kneževine Lihtenštajn koja stipendira mlade glazbenike svijeta, pobjednike nacionalnih i međunarodnih natjecanja, a među njima je bio i Luka Šulić iz poznatog dua 2Cellos, javlja Start.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.