Sve moje ovisnosti

I tako dok su neke misli lutale mojom glavom (a uvijek nešto luta, ali i odluta) nekako sam shvatio da sam ovisan o nekim stvarima i da se radi o pravim ovisnostima.

Ovisan sam o virtualnom životu, odnosno, socijalnim mrežama. Nekad sam prezirao Facebook, danas je neizostavan dio mog života, e ali zašto? Ne zato da objavljujem slike onoga što sam skuhao ili pojeo  (iako se nađe i takvih objava) nego mi jako olakšava povezivanje i pronalaženje osoba sa sličnim sklonostima u provođenju slobodnog vremena, sličnih hobija, sličnih moždanih (čitaj: intelektualnih i kulturnih) interesa. Zato tu ovisnost ocjenjujem pozitivnom ocjenom.

Ovisan sam o komentiranju raznih događaja, na svim nivoima jedinica lokalne samouprave, ali i nacionalnom nivou, u političkim strankama, državnim i privatnim agencijama (ponekad je to jedno te isto), državnim i privatnim službama (i to je ponekad jedno te isto), u politici. Zapravo, ovisan sam samo o komentiranju politike, jer danas zapravo nema te sfere života, slobodnog vremena, sporta, kulture, umjetnosti, znanosti i svašta nešto, a da tu nije upletena politika.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Ovisan sam i o seksu. Ne, nisam nimfoman, nego mene vam sve živo asocira na seks. I svaku situaciju mogu prepričati ili ispričati u dvosmislenom kontekstu, a da ne spomenem ni jednu jedinu vulgarnu riječ. Zato često nije sigurno pričam li ja to o seksu ili promiskuitetu novopečenih nazovi političara. Za stare već tako i tako znamo da su ofucane radodajke.

No najveća ovisnost su mi detalji. Patim od detalja, spreman sam na drastične korake zbog detalja. Što bi rekla moja žena: evo mi komarci navalili i na sise, nanjušili da nema silikona! Jako, jako, ne mogu naglasiti koliko jako su meni važni detalji. A da bi se shvatila važnost detalja, treba obratiti pažnju na kojem području su ti detalji. Složit ćete se sa mnom da nije svejedno je li nezaposlenost pala npr 20% jer je tih 20% zaposleno ili je tih 20% otišlo u posjetu rodbini u Irskoj i Njemačkoj. Vrlo je važan detalj učimo li djecu da u ruci imaju trombon ili tromblon. Na kraju krajeva i muškarci i žene se slažu da je svaki centimetar važan. Susedovog grunta, mislim! Dok nešto umočite, mislim da je vrlo važno što ste umočili i još važnije gdje ste umočili.  Dok se nešto digne, vrlo je važno vrijeme koliko može biti dignuto i kako će se spustiti, postepeno ili slobodnim padom. Da ne spominjem važnost je li palac gore ili je palac dolje.

I sad, kad zbrojite sve ove moje ovisnosti, što je rezultat? Kakav sam ja to pojedinac u kojem su spojeni ovisnost o fejsu, politici, seksu i detaljima?

Pa očito talentiran, jer sam povezao različita područja u jednu cjelinu. Mada u zadnje vrijeme se i političari seksaju preko Fejsa i svršavaju na detaljima! Stoga se u meni budi strah da ne postanem kao ti političari, a htio bih ipak iskoristiti taj svoj talent (ili talente!). Samo kako?

Očito postoje samo dva izbora:

  • ili naći dobrog psihijatra koji će poraditi na tim mojim talentima (pro bono naravno)
  • ili naći političare koji će djelovati pozitivno na moje ovisnosti.

Bojim se i pomisliti da se takvi još nisu rodili. Znači, treba pronaći prave ljude da se bave pravom, pozitivnom politikom. Ima li kakvih kandidata? Ili da ih uvezemo iz EU, kao što uvozimo sve živo, pa zašto ne bi i političare. A dogodi li se to čudo, treba pripaziti da ga naši političari ne zaraze. I zbog toga je važno koristiti DUREX!

durex

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.