Đaci i odrasli, tko želi osvojiti džeparac za ljeto?

Znamo, znamo, zadnji je tjedan škole, nema više nastave, no to nije zapreka za osnovnoškolce i srednjoškolce, ali i za one velike da osvoje ljetni džeparac. I to bez previše truda.

Đaci ga mogu osvojiti na dva načina:

  • Udruga Mlada pera pripremila je još jedan zanimljiv natječaj za sva mlada i kreativna pera koja vole svoj zavičaj! Ljepote nekog zavičaja najbolje se predstavljaju simbolima, a nas zanima što je za vas najvažniji simbol vašeg kraja. Kada kažemo simbol, mislimo na simbol u najširem značenju te riječi pa to može biti osoba iz prošlosti ili sadašnjosti koja može i ne mora postojati, zatim određeni događaj, legenda ili običaj pa i objekt ili životinja! Jer zavičaj nije samo prostor i ono što nas okružuje; zavičaj su ljudi, obitelj, zajednica pa i način razmišljanja te uvjerenja. Zavičaj nas je odgojio i oblikovao pa je ljubav prema zavičaju zapravo ljubav prema samome sebi i bližnjima, a razmišljajući o sebi i bližnjima otvara se i prostor da se bolje razumije i šira zajednica, a onda i svi ljudi svijeta. Što biste rekli jednom strancu da se pojavi u vašem mjestu i pita vas što je najvažnije u vašem kraju? Bez čega vaš kraj ne bi bio ono što jest?! Svoje radove možete poslati i sami, ne trebaju biti poslani preko škole iako će škola biti navedena.
  • Drugi način je da napišete najbolji komentar na neki od pristiglih radova na natječaj na portalu Top generacija.

Komentiranjem radova na portalu ljetni džeparac može osvojiti i bilo tko od čitatelja bilo kojeg godišta! Sve informacije o natječaju možete naći na ovom linku!

A još dva tjedna je vremena za osvajanje knjige Različitost je najzanimljivija boja života! Svi vi, osnovnoškolci cijele RH, imate priliku osvojiti jedan primjerak zbornika za sebe i 3 primjerka za svoju školsku knjižnicu. Sve što trebate napraviti je poslati bilo koji svoj literarni rad (ili više njih!), uz suglasnost  roditelja, za objavu na portalu Top generacija. Tri osnovne škole iz kojih pristigne najviše radova dobit će po tri primjerka zbornika, a po jedan primjerak dobivaju autori tri najbolja rada pristigla u periodu 25.05. – 25.06.2018. Radovi mogu biti na bilo koju temu, poezija ili proza, pa i oni iz starih školskih zadaćnica! Radove možete popratiti vlastitom fotografijom ili ilustracijom!

Započnite ljeto kreativno! Ako se po jutru dan poznaje, po lipnju se ljeto poznaje! Usput možete lajkati udrugu Mlada pera na Facebooku i dijeliti ovaj članak do dopre do što više djece!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.