Ćorić pobijedio Federera i osvojio drugi naslov karijere

Hrvatski tenisač Borna Ćorić osvojio je travnati ATP turnir u Halleu pobijedivši u finalu prvog igrača svijeta Švicarca Rogera Federera s 7-6 (6), 3-6, 6-2 za dva sata i sedam minuta igre.

Ćorić je u Halleu došao do drugog naslova u karijeri, ali i jednog od najvećih uspjeha jer je po prvi puta slavio protiv prvoga igrača svijeta Federera. Borna je protiv legenadarnog Švicarca izgubio 2015. godine u Dubaiju i ove godine u Indian Wellsu, ali je u Njemačkoj dočekao svoj veliki trenutak.

Ćorić je dobio prvi set nakon što je u tie-breaku spasio dvije set-lopte i zaostajao 6-4, da bi set završio s četiri poena zaredom. U drugom setu je Zagrepčanin imao jed nu dekoncentraciju na svoj servis u meču kod 3-4, a Federer je to iskoristio za poravnanje u setovima. U odlučujućem setu Borna je imao više snage, napravio je “break” za 4-2, a zatim još jednom uzeo Federerov početni udarac u osmom gemu za veliko slavlje.

Ćorić je meč završio s 11 aseva, jedan manje od Federera, imao je odličnih 74 posto ubačaja prvog servisa, ali je pokazao i vrlo kvalitetnu igru u polju.

Borna je prošle godine osvojio Marakeš, a ovo mu je drugi naslov i to protiv Federera, koji je čak devet puta podizao trofej u Halleu.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.