TROJICA DJEČAKA PRIJAVILA VODITELJA ŽUPNOG ZBORA ZA PEDOFILIJU! Policiji ga je prijavio svećenik

Neprimjereno ponašanje nabijeno seksualnošću, stajalo je 34-godišnjeg voditelja zbora u jednom šibenskom župnom uredu privođenja te kaznene prijave zbog čak devet kaznenih djela na štetu djece!

Pandorina kutija

Uhićeni muškarac, koji je koristio priliku da se što više zbliži s trojicom dječaka, ujedno je oguljaš te voditelj župnog zbora čiji su školarci, neslužbeno doznajemo, i članovi toga zbora. Šibensko tužiteljstvo u čijim je prostorijama ispitan u subotu, sumnjiči ga za kaznena djela spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina te za četiri bludne radnje i za četiri spolna uznemiravanja.

Ako mu se sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu višegodišnji zatvor, piše Jutarnji. Gnjusne igrice, pipkanja i zavođenje osnovnoškolaca, neslužbeno doznajemo, zborovođa je činio od siječnja prošle godine sve do kraja prošlog tjedna kada je, zapravo, tek to posljednje kao prvo “isplivalo” u javnost i otvorilo Pandorinu kutiju.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Prema navodima portala Šibenik.in koji je prvi objavio seksualni skandal, osumnjičeni muškarac prošlog je tjedna počeo “pipkati” jednog maloljetnika, inače fizički snažnije građe, i koji mu se žestoko suprotstavio te odmah sve ispričao roditeljima. Ubrzo su roditelji zatražili sastanak sa svećenikom koji upravlja župom, i koji je sve prijavio policiji. Nije dugo trebalo da do policije dođe informacija o još druge dvije 34-godišnjakove žrtve, od kojih je jedna, zbog straha, skoro godinu i pol trpjela seksualno uznemiravanje.

Mjere opreza

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zborovođa je predan pritvorskom nadzorniku, a šibensko Županijsko državno odvjetništvo za njega je zatražilo jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali i ponavljanja kaznenog djela. No sudac istrage koji je odlučivao o pritvoru nije uslišio zahtjev šibenskih tužitelja već je voditelju župnog zbora odredio mjere opreza zabrane približavanja trojici dječaka i njihovim roditeljima na udaljenost manjoj od sto metara.

Osim toga, izrečena mu je i zabrana obavljanja poslova u svim župama diljem zemlje. Ta odluka, međutim, tužiteljstvu nije “sjela” te su vijeću Županijskog suda u Šibeniku podnijeli žalbu na to rješenje jer smatraju da je osumnjičenom muškarcu narednih mjesec dana itekako mjesto u pritvoru. Unatoč nizu pokušaja, do glasnogovornika šibenskog Županijskog suda Branka Ivića nismo uspjeli doći, no isti je za Šibenik.in potvrdio da su umjesto pritvora, kao najstrože mjere, izrečene one nešto blaže.

  • Točno je da je dežurni sudac istrage odbio prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora protiv osobe koja se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela upoznavanja djece s pornografijom i dr. te je umjesto istražnog zatvora, kao najtežu mjeru, odredio osumnjičeniku mjere opreza iz Zakona o kaznenom postupku – rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić. Pritom je ocijenio da će se u konkretnom slučaju ista svrha, kao istražnim zatvorom, ostvariti naloženim mjerama opreza.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.