Thriller na relaciji Čakovec – Milano – Hollywood

Kristina je ostala zabezeknuta. Danijel, njezin najnoviji dečko, predložio joj je nešto o čemu je podsvjesno, u snovima, razmišljala i sad kad je ta ideja dobila audio oblik misli o tom maštanju su se počele jasno oblikovati. Pomislila je ona već ponekad kako je to baviti se show businessom i bi li ona mogla napraviti karijeru. Kao model ili čak kao glumica. Divila se Monici Bellucci koja je uspjela i kao filmska glumica i kao model, a seks simbol je i dan danas. Voljela bi posjetiti Rim, Milano, Rimini, Veneciju putevima filmske dive.

Sviđala joj se i Christina Aguilera, njena imenjakinja. Plavuša s mozgom! Možda bi u Americi bilo lakše uspjeti. Možda se ne bi baš pristala pojaviti naga u spotu ili na sceni, ali mogla se zamisliti u novoj verziji mjuzikla Singing In The Rain odjevena samo u zamućenu poluprozirnu kišnu kabanicu kako pleše i pjeva na kiši.

“…mi je dužan uslugu, a ima debelih veza u toj mašineriji!” – dopro je do nje Danijelov glas. Opet ju je nagovarao da napravi prve korake u svijetu glamura. I on bi s njom kao model. Bio je zgodan, sportski tip sa zavodničkim plavim očima, uskim bokovima i s izraženim ispupčenjem na pravom mjestu. Da, ona i on su bili zgodan par. Sjetila se kad joj je prišao one večeri na poslovnoj zabavi koju je organizirala tvrtka u kojoj je radila. Čim je ušao odmah ga je zapazila, ali se pravila da ga ignorira. I on je nju odmah pri ulasku zapazio, ali se ni slučajno nije pravio da ju ignorira, dapače šarmirao ju je cijelo veče dok nije iskamčio nedužnu popodnevnu kavu. Pa još jednu, pa odlazak u kino, na večeru i susret po susret postali su par.

I postajao je sve uporniji i uporniji da ode na probno snimanje. Što ju košta? Ništa! Ako probno snimanje i ne prođe dobro, bar će posjetiti Italiju i odmoriti se malo od svakodnevice. Pa može dobiti  tri, četiri dana slobodno na poslu.

A ako prođe dobro, može poslije nastaviti i u toliko željeni SAD. I tog dana, u nekom djeliću sekunde, tko zna zašto, možda opijena njegovom blizinom, ona pristane. Dogovorili su se kada, on je nazvao tog svog prijatelja i sve je bilo sređeno. Ona se osjećala istovremeno i sva uplašena, ali i uzbuđena zbog tog putovanja. Na poslu je samo rekla da ide s dečkom na izlet, čak ni ne preciziravši kamo da netko ne posumnja u njen pokušaj ulaska u vode slavnih.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

I došao je taj dan. Htjela je uzeti hrpu stvari sa sobom, ali on je rekao da ne treba jer tako i tako će dobiti na probnom snimanju garderobu za slikanje. Neka uzme samo najnužnije. Nevoljko je pristala. Krenuli su na put, avionom. On je inzistirao da idu avionom iako je dobro znao da se ona smrtno boji letenja. No rekao joj je da je on uz nju, neka se ne boji, da će joj dati tablete od kojih nestaje strah od letenja. Sjeli su u avion i popila je tu tabletu. Osjetila se nekako pospano, omamljeno. Vidjela je siluete oko sebe, no nije jasno razaznavala lica niti što govore. Ne zna koliko su letjeli, nije bila svjesna vremena. Kad su trebali sletjeti, dao joj je još jednu tabletu. Popila ju je bez opiranja. Nije ni bila u stanju opirati se. Jedva je izašla iz aviona, ne razabravši Danijelova objašnjena stjuardesama i ostalim putnicima da je u šoku od prvog leta avionom. Sjeća se još da je sjela u neki kombi…

Počela se buditi…vid joj je bio mutan…vidjela je neke sjene oko sebe…čula neke nerazgovijetne glasove…neko joj je stavio pred usta šalicu s nečim toplim…kava!!!…otpila je par gutljaja i sve oko nje se počelo polako bistriti…mnogo djevojaka oko nje…neke je gledaju samilosno, neke ravnodušno, neke gledaju kroz nju…počela je slušati što joj govore, objašnjavaju…slušala je istovremeno shvaćajući i odbijajući shvatiti što joj govore…postala je žrtva trgovine ljudima. Isprat će joj mozak, prisiliti na prostituciju!
Otvorila su se vrata, ušla su dva grubijana kao u filmovima, zgrabila je  i počela odvlačiti uz komentar: “Ajde mala, vrijeme je da pokažeš što znaš i koliko vrijediš!”
Počela se otimati i vrištati: “Ne! Ne! Neeeee!”

“Kaj ne! Pa rekla si da denemo sam čaše za vodu, da ne treba za vino!” – dopro je do nje zbunjeni Tamarin glas. Kristina se osvrne oko sebe – sjedila je na sredini restorana i slagala salvete za večeras. O Bože, opet je uronila u maštu i u glavi proživljavala sinoćnji film koji je gledala, samo je sebe stavila u glavnu ulogu. I usput je složila dvije kištre salveta. Baš je ćaknuta!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.