Hrvatski svećenici, gledajte i učite kako to radi Papa

Papa žrtvi svećeničkog zlostavljanja i homoseksualcu poručio: ‘Bog i ja volimo te takvog kakav jesi’

Žrtva svećeničkog seksualnog zlostavljanja rekla je da joj je papa Franjo poručio da ga je Bog stvorio kao homoseksualca i da ga voli takvog kakav je, te da njegova seksualnost “nije bitna”, javlja CNN. Naime, Juan Carlos Cruz prošlog je mjeseca proveo tri dana s papom Franjom u Vatikanu, gdje je raspravljao o svojoj seksualnosti i zlostavljanju koje je pretrpio od čileanskog svećenika.

U intervjuu za CNN, ovaj Čileanac tvrdi da mu je papa Franjo rekao: “Znaš, Juan Carlos, to nema veze. Bog te stvorio takvim. Bog te voli takvog kakav jesi. Papa te voli takvog kakav jesi i ti bi trebao voljeti sebe i ne brinuti se što ljudi kažu.”

Papine riječi, ako je Cruzovo svjedočanstvo istinito, predstavljaju vrlo značajno odstupanje od nauka Katoličke crkve koja smatra da je homoseksualnost “objektivno neuredna” i u suprotnosti s Božjim zakonom. CNN je za komentar upitao glasnogovornika Vatikana Grega Burkea, koji je odgovorio: “Obično ne komentiramo papine privatne razgovore.”

Svećenik koji je zlostavljao Cruza kao dijete, Fernando Karadima, proglašen je krivim u kanonskom procesu Vatikana 2011. Ukupno su 31 aktivan i tri umirovljena biskupa ponudila ostavku zbog skandala sa svećenikom pedofilom i stavila stvar “u ruke Svetog Oca kako bi on mogao slobodno odlučiti za svakoga od nas”.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.