Umro Avicii – 28 godina života, pola života slave

ŠVEDSKI DJ Avicii, pravim imenom Tim Bergling, pronađen je mrtav. Imao je samo 28 godina.

Vijest o njegovoj smrti potvrdila je njegova glasnogovornica Diana Baron, izvijestio je Billboard.

“S velikom tugom moram objaviti vijest o gubitku Tima Berglinga, poznatog kao Avicii”, napisala je u priopćenju.

“Pronađen je mrtav u Muscatu u Omanu ovog petka popodne po lokalnom vremenu. Njegova obitelj je slomljena, molimo sve da poštuju njihovu privatnost u ovim teškim trenucima. Dodatne izjave nećemo davati”, dodala je.

Okolnosti smrti mladića koji je 2015. godine bio najplaćeniji DJ svijeta i dalje su nepoznate.

Njegovu uspješnu karijeru pratila je borba s ovisnošću. Dvaput je hospitaliziran zbog alkoholizma, no zasad je nepoznato je li to imalo ikakvog utjecaja na njegovu smrt. Avicii se borio s akutnim pankreatitisom, koji može biti smrtonosan. Prije četiri godine uklonjeni su mu žučni mjehur i slijepo crijevo zbog čega je bio otkazao niz nastupa.

Među njegovim najvećim hitovima su Wake Me Up, Hey Brother, Levels… Dvaput je nominiran za nagradu Grammy. Nekoliko dana prije smrti nominiran je za Billboardovu nagradu za svoj EP Avici (01) koji je objavio lanjskog kolovoza.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Prije dvije godine najavio je da više neće nastupati, a u tom trenu je bio jedan od najplaćenijih DJ-eva na svijetu sa zaradom od 28 milijuna dolara.

“Bilo je to ludo putovanje, počeo sam producirati sa 16 godina. Krenuo sam na turneje s 18. U jednom trenutku radio sam 100 posto”, rekao je za Billboard 2016.

Posljednju fotografiju na Instagramu objavio je prije dva tjedna, kad je još bio u svom domu u Kaliforniji.

🌞🌫It’s always sunny in California🌫🌞

Objavu dijeli Avicii (@avicii)

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.