Stranka Pametno: Licemjerje i kratka pamet predsjednice Grabar Kitarović

Licemjerje i kratka pamet su vrlo bitne i česte (čak i poželjne) karakteristike kod prosječnog člana HDZa, pa tako i gđe. Grabar Kitarović. Iako pripada stranci koja već 30-tak godina sustavno uništava državu, predsjednica je ove godine doživjela prosvjetljenje i shvatila da vlada mora hitno iznaći rješenje za emigracijske probleme i da tako dalje više ne možemo (pritom ne nudeći nikakvo rješenje za dugogodišnje nagomilane probleme). Ovdje se ne radi o iskrenom državničkom potezu, već se radi o predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore koji se održavaju iduće godine.
Rješenje emigracijske krize je vrlo jednostavno : poboljšajte standard građana. I to na način da drastično smanjite potrošnju i broj stranačkih uhljeba po ministarstvima, agencijama, javnim i državnim poduzećima čime će se omogućiti kompletno porezno rasterećenje roba i usluga (PDV), racionalizirajte lokalnu upravu (na 5 regija i 125 urbanih centara), uz istovremeno smanjenje poreza na dohodak i dobit poduzetnika. Oštro osudite korumpirane političare (počevši unutar svojih redova) na dugogodišnje zatvorske i ogromne financijske kazne. Javno prokažite, osudite i kaznite lažne branitelje i ratne profitere. Provedite reformu školstva prema postulatima modernog zapadnoeuropskog društva, …
Prostora za napredak ima u svakom segmentu društva, ali to nećemo doživjeti uz HDZ (ili pak SDP, HNS i slične), jer su oni stvorili trenutni sustav klijentelizma, i ne pada im na pamet mijenjati postojeće stanje. Povremeno će se međusobno prepucavati preko medija, ali samo da pokušaju uvjeriti vječito naivne ovce da se nešto tobože radi, ili eventualno za skupljanje glasačkih bodova kad se približavaju izbori.

Darko Zver tajnik čakovečkog ogranka stranke Pametno

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.