Dani Međimurske županije u znaku srebrnog jubileja

U Maloj vijećnici Međimurske županije predstavljen je program ovogodišnjih Dana Međimurske županije 2018. koji započinju 18. travnja, i traju do 5. svibnja 2018. Ove se godine održava 25. godišnjica od kada je Hrvatski sabor usvojio Zakon o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj kojim je osnovana Međimurska županija.

Pročelnik upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal istaknuo je kako je ove godine primarni cilj obilježavanja Dana Međimurske županije sinergija svih djelatnosti s naglaskom na ljude „Više od pedesetak manifestacija koje će se odvijati diljem naše županije uključit će segmente kulturne baštine Međimurja, obrazovanja, povijesti, poduzetništva te će biti prikazani gospodarsko-turistički potencijali Međimurske županije. Ove godine po prvi puta organiziramo manifestaciju „Čisto Međimursko“ gdje će u subotu, 21.travnja zagrebački Trg bana Jelačić biti u znaku Međimurja, našim građanima poklanjamo prekrasni koncert u čast Tete Lize, svečano otvaramo Studentski dom i obnovljeni odjel rađaone i neonatalogije u našoj bolnici, a u suradnji sa poslovnim tjednikom u Čakovcu će 5. svibnja biti organiziran Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska“ kojeg će pratiti gastro show i koncert.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak referirao se na sam centralni događaj, a to je Svečana sjednica Skupštine Međimurske županije. „Ove godine je poseban događaj u obilježavanju Dana Međimurske županije koja će biti posebnija zbog 25 godina obilježavanja od osnutka Međimurska županije, a ujedno ovom prilikom pozivamo i sve žitelje Međimurja da nam se pridruže 27. travnja. Svečane sjednice su ujedno i prilika da zahvalimo svima na doprinosu i suradnji u ovih 25 godina, ali i uručimo najviše županijske nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama“.

Spomendan pogibije Zrinskih i Frankopana tradicionalno će se obilježiti tijekom mimohoda povijesnih postrojbi, Hrvatske vojske i branitelja diljem središta Čakovca koje će održati u subotu 28. travnja, svečanim postrojavanjem u Zagrebu te svetim misama u zagrebačkoj katedrali i crkvi Sv. Nikole Biskupa u Čakovcu, kao i na prigodnoj svečanosti u Bečkom Novom Mjestu, istaknuo je u svom obraćanju Đuro Bel, predsjednik Zrinske garde Čakovec.

Obilježavanje Dana županije dio je našeg identiteta, čuvanje tradicije, promocije naših potencijala te sukladno tome, ovogodišnji program je raznovrstan, kvalitetan i obuhvaća sve dobne strukture, od onih najmanjih pa do najstarijih“, rekao je međimurski župan Matija Posavec. Spomenuvši kako je ova godina važna zbog obilježavanja četvrt stoljeća od osnivanja Međimurske županije, dobivenih nagrada te očekivanju odluke o uvrštenju Međimurske popevke na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine, zbog čega treba zahvaliti brojnim udrugama, društvima i pojedincima koji daju svoj doprinos čuvanju našeg identiteta, ali i stvaranju novih vrijednosti.

Dani Međimurske županije (PDF)

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.