Franka i Crazy za Eurosong: palac gore ili palac dolje?

NAKON nekoliko tjedana iščekivanja Franka Batelić objavila je pjesmu Crazy kojom će predstavljati Hrvatsku u svibnju ove godine na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Portugalu.

Popularna je pjevačica tekst za pjesmu napisala sama, a autor glazbe je Branimir Mihaljević.

“Do pjesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo u studiju tri pjesme kao prijedloge za Euroviziju i odjednom se prikrala i ova. Branimir ju je počeo svirati na klaviru, ja sam počela pjevušiti tekst i nastala je pjesma Crazy. Jednostavno nam je legla jer je neobična i neočekivana. Moćna je, emocionalna, snažna i moderna. Nadam se da će se jako svidjeti publici”, rekla je ranije Franka.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

“Franka ima sve kvalitete prave svjetske zvijezde i trudili smo se napraviti svjetsku pjesmu, prateći aktualne trendove, ali istodobno stvarajući potpuno novi zvuk i izvornu atmosferu. U nastajanju pjesme veliku je ulogu odigrao i mladi Denis Mevlja, a miksanje smo povjerili londonskomu studiju Metropolis, ljudima koji su stvorili zvuk Adele, Amy Winehouse, Lane Del Rey i mnogih drugih. Završnu obradu pjesme radit će legendarni londonski studio Abbey Road. Vjerujem da ćete biti ugodno iznenađeni kad čujete pjesmu”, izjavio je Branimir Mihaljević.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala – Lisabonu. Bit će to prvi put u povijesti da će Portugal biti domaćinom toga najvećega glazbenog natjecanja, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala koji je s pjesmom Amar Pelos Dois očarao Europu i svojoj državi donio prvu pobjedu poslije 53 godine od njihova prvoga sudjelovanja.

Natjecanje će se održati u Altice Areni, a kroz trodnevni šou-program gledatelje će voditi Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto. Sudjelovat će 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine. Slogan je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Svi na okup! (engl. All Aboard), koji nas poziva da se okupimo na jednome mjestu i zajedno proslavimo glazbu i kontinent, dok stilizirane varijacije školjke, morske trave, planktona ili meduze i ostala bića koja se mogu pronaći u vodenome ekosustavu predstavljaju logotipove natjecanja.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.