Novi snijeg ubrzano se uklanja s cesta i pješačkih staza

Tijekom protekle noći na području Čakovca palo je novih desetak centimetara snijega. U 4 sata ujutro na teren je izašla kompletna mehanizacija koju imaju koncesionari Zimske službe Čakovca, te se snijeg počeo uklanjati, najprije s najfrekventnijih prometnica. „Tegra“ je na teren izašla sa 4 kamiona ralice, 1 grejderom te 5 kombinirki. „Patafta i sinovi“, snijeg uklanjanju sa tri traktora – ralice, a „Čakom „ sa multikarom i traktorom kubotom s ralicom. U pola pet ujutro ČAKOM je započeo sa čišćenjem pješačkih staza na širem području Grada kao i samo središte. Snijeg se uklanja i ručno, odnosno lopatama i to s pješačkih prijelaza, raskršća i parkirališta.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Cijelu noć čišćen je snijeg na nadvožnjaku, kružnim tokovima, kao i na važnijim raskrižjima u gradu. Sva ta mjesta cijelo vrijeme posipavana su solju, koje je tijekom jučerašnjeg dana i ove noći utrošeno preko 22 tone.

Prema vremenskoj prognozi snijeg bi trebao prestati padati u prijepodnevnim satima. Mole se građani da počiste pješačke staze ispred ulaza u svoje kuće i dvorišta, te se upozoravaju da su to temeljem propisa obvezni učiniti. Također, mole se vozači da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

eurorad.ck@hi.htnet.hr
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.
%d blogeri kao ovaj: