Nasmijte se životu uz mali macchiato u velikoj šalici

Zamislite si sljedeće:

sunčan dan, ljudi šeću glavnim gradskim trgom, vi nekim poslom ili potpuno besciljno lutate gradom i odlučili ste popiti kavu. Sjedate na terasu, ugodno ste se namjestili i čekate konobara. Nije gužva, ali konobar iz nekog razloga ne stiže odmah do vas. No vama se ionako ne žuri, imate vremena, pa upravo ste odvojili vrijeme za kavu, zar ne? No konobara nema i nema (mislim ima ga, vidite ga tamo za šankom, nešto kao radi i očito glumi da vas ne vidi).
Nakon nekog vremena ipak dođe do vas s izrazom lica pa baš sad si morao doći, zar ne vidiš da sam zauzet! Vi presretni što vas je konobar konačno uočio i što ste došli na red i veselo i s osmijehom od uha do uha na licu ljubazno naručujete Macchiato, molim Vas!
Konobar nešto promrmlja u bradu , iako niste baš sigurni je li uopće nešto rekao i odmaršira od vas. Sad se totalno opuštate na stolici i počinjete surfati na svom mobitelu, tom bogom danom izumom današnjice. Nakon što ste lajkali sve objave svih prijatelja na fejsu, svih njihovih prijatelja i nepoznatih teta s lijepim sisama (ili nepoznatih stričeka s premalim gaćicama, ovisi kojeg ste spola) i više nemate što surfati, shvatite da je već prošlo ohoho vremena, a vaše kave nema. Rezignirano se dižete i odlazite. Vrijeme za kavu je isteklo odavno.

Nakon tjedan dana, kad ste vi već u međuvremenu bili na sto mjesta, dobivate poruku: Vaša narudžba je zaprimljena!
Poruka od onog kafića i onog konobara gdje ste htjeli prije 7 dana popiti kavu. Prvo se gorko nasmijete, a onda pomislite: bit će to vraški dobar macchiato.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

U međuvremenu ste se oženili ili rastali, zaposlili ili dobili otkaz, kad nakon mjesec dana nova poruka: Iz vaše narudžbe nije jasno želite li mali ili veliki macchiato!? Pa sad, svaki obrazovani konobar zna da je macchiato espresso kava poslužena u maloj šalici na koju se stavi malo pjenastog mlijeka. Macchiato u slobodnom prijevodu s talijanskog znači mrlja pa bi ovo bila “zamrljana kava” odnosno espresso zamrljan s malo mlijeka. Prema tome ne postoji veliki macchiato, a kamoli macchiato s puno mlijeka. No kao što rekoh, to zna obrazovan konobar, ne onaj koji je zaposlen preko veze. Odgovarate tako konobaru čisto iz želje da ga podučite onoma što bi on morao znati po opisu radnog mjesta.

Živite dalje svoj život, promijenili ste i gume na autu jer dolazi zima, kad evo nove poruke (vi se više ni ne sjećate kada ste to htjeli popiti kavu): želite li bijeli ili smeđi šećer? Zapravo želite med za kavu, ali kad se ta opcija uopće ne nudi odabirete smeđi šećer.

Prošla zima, došlo proljeće, vratili vi ljetne gume na autu, kad evo nove poruke od onog konobara iz onog kafića: Želite li račun u bijeloj ili plavoj kuverti?, a prva pomisao koja vam je prošla kroz glavu je: Bože, pa ti još posluju?
Vi bi htjeli račun u onoj roza, lila ili ljubičastoj boji, koja li je već, što su nekad postojale, ali tih više nema pa odgovorate da želite račun u bijeloj kuverti.

Prošlo ljeto, dolazi nova zima, vi opet stavljate zimske gume, a vama dolazi račun u žutoj kuverti i na njemu piše: Macchiato će Vam biti isporučen u roku 30 radnih dana od dana prijema ovog računa!

Mislite da je takvo što nemoguće?
Moguće je, moguće, ali s državnom administracijom u glavnoj ulozi!

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.