Mora li se Matija Posavec sramiti?

Nedavno je Večernji list objavio listu 30 lidera za budućnost Hrvatske na kojoj se našao i naš župan Matija Posavec. Naravno da smo mi Međimurci ponosni što se jedan Međimurac našao na nekoj nacionalnoj rang listi. Matija Posavec je župan koji definitivno ostavlja tragove u svom Međimurju. Najveći grijeh mu je što je član HNS-a, stranke čije uhljebljivanje, podobništvo i ljigaštvo ne dostiže ni sam HDZ. No budimo realni, Matija radi za dobrobit cijelog Međimurja, neovisno o tome koja politička garnitura je na vlasti u bilo kojem dijelu Međimurja. Prelazak u SDP bi bio sulud, u HDZ totalno lud,  a neka treća platforma za njegov kapacitet ne postoji. No na ovoj listi bode u oči tko se sve našao na njoj pa se jednostavno moraš zapitati nije li Matija Posavec zapravo posramljen u čijem se društvu našao, pogotovo i zato što znamo da je Večernji svašta samo ne objektivan i znamo kojem političkom miljeu pripada.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Tako se na listi našao Zdravko Marić uz objašnjenje profesionalac koji se kloni politikantstva što je zapravo vrlo komična izjava. I kako čovjek kojemu je dokazano da laže i koji je svojim radom naštetio hrvatskom narodu može biti predložen za mogućeg lidera?

Zatim se tu našla Ivana Maletić kao političarka sa stavom koja nije fascinirana funkcijama. Priznajem da je političarka sa stavom: sa stavom protiv Istanbulske konvencije, a posebno do izražaja dolazi njezin stav ako je HDZ nešto napravio loše SDP je to napravio još lošije pa prema tome automatski HDZ nije ništa kriv.

Dalje na listi opet HDZ-ovka: Dragica Roščić, kći općinskog načelnika što je vrlo važno kad se manipulira državnim novcem i dozvolama uz pokoju laž na lokalnoj razini.

Da ne velite da sam se okomio na HDZ, reći ću da je na listi i Damir Habijan. I ako Posavcu toleriram grijeh što je član HNS-a onda i Habijanu mogu tolerirati grijeh što je član HDZ-a. A on, osim što se mora boriti protiv drugih, mora se boriti i protiv skučenih pogleda u vlastitoj stranci.

Ni SDP-ovka Biljana Borzan nije bez afere, sjetimo se afere Poreznica u kojoj je koristila svoj utjecaj. No treba joj odati priznanje u zalaganju da nejednaka kvaliteta proizvoda u EU dođe u fokus Bruxellesa.

Imam primjedbu i na to što se na listi našao Goran Aleksić. U redu je njegova borba zbog divljanja švicarskog franka, no pravi lider mora biti naklonjen rješavanju šireg spektra problema. Aleksić vidi samo problem u švicarcima, ne pokazuje interes za ništa drugo što smatram jako negativnim.

Dok je s jedne strane pohvalno što su na listi nađe i netko mlad, kao npr. Marko Matijević, pokretač portala Srednja.hr, opasno je za lidera predlagati čovjeka koji već tako mlad odbija svaku kritiku s prijezirom.

Krajnje neodgovornim smatram stavljanjem na listu Ivana Vilibora Sinčića. Bilo bi za smijati se da nije za plakati što je Večernji na listu stavio čovjeka koji ne dozvoljava ni d od demokracije među svojim ljudima, a kamoli se to onda može očekivati u društvu, čovjeka koji je veći populista nego HDZ-ovci i SDP-ovci zajedno, čovjeka koji zna što narod želi da se kritizira, ali nema pojma kako to riješiti.

No evo, sad kad sam svoja razmišljanja stavio na papir, vidim da imam primjedbu samo na 7 ljudi od 30 predloženih pa sam em iznenađen s Večernjakom em izgleda da Matija Posavec ipak može biti ponosan što se našao na listi!

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.