Franck Ohandza je napustio Hajduk

Ono o čemu se početkom ovog tjedna pisalo dobilo je službenu potvrdu u utorak iz Hajduka, Franck Ohandza je napustio splitskog prvoligaša i sreću potražio u Kini

Franck Ohandza od jučer više nije igrač Hajduka! Nakon 68 službenih nastupa u Hajdukovom dresu, 26-godišnji napadač je s Poljuda otišao u kineski Shenzhen FC.

Za prvu momčad Hajduka debitirao je 2. srpnja 2015. godine u europskom nastupu protiv Sillamäe Kalev. U bijelom dresu upisao je ukupno 3.504 minute i pritom postigao 26 pogodaka i dodao 14 asistencija. U prosjeku je zabijao svakih 135 minuta.

U dosadašnjem dijelu sezone sada već bivši igrač Bijelih odigrao je 23 utakmice u kojima je imao učinak od 11 golova i četiri asistencije te je tako bio jedan od ponajboljih pojedinacau splitskoj momčadi.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Odlučio je i nedavni derbi na Maksimiru kada je iskoristio pogrešku Dinamove obrane i postigao jedini gol na susretu što je bio prvi poraz ‘modrih’ u sezoni.

Inače, Hajduk nije imao izbora, jer Ohandza nije produljio ugovor, koji bi mu jamčio 160 tisuća eura godišnje, te je tako mogao za par mjeseci biti slobodan igrač.

Klub s Poljuda zato je bio prisiljen na transfer igrača koji će donijeti 1,2 milijun eura. Ohandzi će od toga iznosa pripasti 300.000 eura, a Kamerunac je dobio i dvogodišnji ugovor u Kini po kojem će zarađivati 100.000 eura mjesečno.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.