JYSK koristi hrvatsko bezakonje, Pevec ne može u svoj prostor u Čakovcu

Trgovački lanac Pevec kupio je prošlog ljeta bivši trgovački centar Merkura u Čakovcu, ali u njega ne mogu ući zbog danskog trgovca namještajem.

U Pevecu kažu da su već zaposlili 50 ljudi koji ne mogu početi raditi jer se Jysk odbija iseliti iako nemaju ugovor. A Pevec ih ne može izbaciti. Čelnik Peveca Jurica Lovrinčević kaže da mu je direktor Jyska otvoreno rekao da će koristiti sve pravne radnje kako bi ostali u prostoru do travnja, kad se sele.

  • Čitavo vrijeme plaćamo sve režije koje oni koriste. Oni, uz to, posluju nezakonito i nikome ništa – kaže Lovrinčević.

Rješenje Ureda državne uprave pokazuje da su poništili rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima za rad Jyska. Ukinuti su jer nisu dostavili valjan ugovor o zakupu. Navode da je prijašnji ugovor istekao krajem 2014. i da drugog nema.

Unatoč tim rješenjima, Rune Jungberg Pederson, direktor komunikacija Jyska u Danskoj, odgovorio nam je da oni imaju važeći ugovor s bivšim vlasnikom. “U njemu stoji da možemo ostati do kraja travnja, ali ćemo se iseliti ranije. Mi smo odgovorna tvrtka i važno nam je da je sve u skladu s hrvatskim zakonima”, odgovorio nam je Pedersen.

Spor će, vjerojatno, završiti na sudu.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.