Da se djeca pitaju, različitost bi bila bogatstvo!

Ludilo, čovječe, ludilo! Ne znaš od kud bi krenuo!

Pa počnimo sa riječima podrške fondacije Novaka Đokovića, iz koje između ostalog kažu:
“Prepoznajemo značaj teme kojom se bavite i ovim putem želimo da pohvalimo napore koje ulažete kroz Vaš rad, kao doprinos koji pružate društvu i zajednici u kojoj živite.
Veoma cenimo svaki napor koji se uloži prilikom rešavanja velikih društvenih problema, ali i ostvarivanja pozitivnih promena, stoga želimo da izrazimo poštovanje za Vaš trud prilikom pokretanja inicijative.”

Novak Djoković Fundation

Prije tri dana završio sam s klasifikacijom dosad pristiglih radova, a njih je bilo 76 iz 16 županija i Bosne i Hercegovine, još 17 radova čekalo je da pristignu suglasnosti roditelja, a  poštar je taj dan donio još 3 kuverte sa 7 radova. Hoće li to biti točno 100 radova na natječaju, pitao sam se tada, ili će stići još koji u ova 4 dana do kraja natječaja?

U međuvremenu je poštar još dolazio, dolazio je i danas!
A danas vam je sve to izgledalo ovako:
otvorim ja ujutro emailove, stigla tri nova s novim radovima za natječaj i počnem ih obrađivati. Obradim jedan email, kad dođe još jedan, obradim ja još jedan, ali i dođe još jedan, pa obradim ja još jedan, ali i opet dođe još jedan – i tako vam se to vrtilo do podneva. Popodne odem u Donum u Međimurku da podignem nagradnu šalicu za sretnu čitateljicu ovog portala i produžim na posao. Stignem, i prije nego se uhvatim radnih obaveza, provjerim emailove i – pogađate – pun sandučić novih radova na natječaj. Nisam ih brojio sad, ima puno toga za obraditi, pretipkati, a kraj natječaja evo, samo što nije. Bilo je i poruka u inbox i emailova da su radovi poslani sa poštom i da se nadaju da će stići na vrijeme. Hoće, ne brinite, glavno da je poštanski žig najkasnije 31.12.2017., a oni mogu biti uručeni od strane poštara i u prvim danima nove 2018. godine!

Djeco hvala vam od srca na odazivu, dragi učitelji/ce, mentori/ce, hvala vam što se prihvatili našu inicijativu i animirali učenike da napišu radove. Dragi učenici, neizmjerno ste nas usrećili svojim odazivom, bilo preko škole, bilo na inicijativu nastavnika, roditelja ili samostalno!

SVI vaši radovi ulaze u knjigu i SVI ćete dobiti svoj primjerak knjige kao i vaše školske knjižnice! Ako Nova godina počne kao što Stara završava, bit će to plodonosna, literarna godina! A jednog dana ćete shvatiti (ili možda već shvaćate) da riječi mogu biti podrška, nada, igra, oružje, moć, sloboda!

Djeco i učitelji, vi ste sjajni! Hvala vam!

Dragi čitaoci, želite li pomoći donacijom, pa makar i kunom-dvije i pomoći u realizaciji izdavanje ove knjige i  da SVI mali autori dobe svoj primjerak knjige, učinite to uplatom na žiro-račun udruge kod Erste banke HR3124020061100838696 ili na paypal račun udruge udruga@mlada-pera.medjimurje.info!

A za dva dana sljedi prolazak kroz ciljnu liniju i znojenje žirija!

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.