Nije vic: Vlak krenuo 20 s ranije, kompanija se ispričala

To se naravno nije dogodilo u Hrvatskoj, već u Japanu čija je  točnost voznog reda vlakova  ‘opjevana’  diljem svijeta. No događaj od neki dan i same je Japance iznenadio

U utorak jedan vlak, međutim, iz Tokija nije krenuo po voznom redu već 20 sekundi ranije. Umjesto u 9:44 ujutro vlak je krenuo u 9:43:40. Uslijedila je promptna isprika Uprave kompanije koja pruža usluge željezničkog prijevoza.

Uprava linije Tsukuba Expressa između Tokija i Tsukube priopćila je da se “iskreno ispričavaju zbog neugodnosti” izazvanih preranim polaskom, prenosi BBC.

U priopćenju se navodi kako je vlak krenuo ranije jer osoblje nije dobro provjerilo raspored. U priopćenju se dodaje kako nije bilo nikakvih žalbi na preuranjeni polazak sa stanice Minami Nagareyama, sjeverno od Tokija.

Mnogi korisnici društvenih medija su na ispriku ove kompanije reagirali s iznenađenjem.

Tsukuba Express preveze putnike od Akihabare u istočnom Tokiju do grada Tsukube za oko 45 minuta.

Vlakovi u Japanu rijetko kada polaze u drugačije vrijeme od onog navedenog u rasporedu, a japanske željeznice spadaju u najpouzdanije na svijetu.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.