Prljavština i bijeda kurtizana

Hrvatskoj Vladi, što povlači za sobom i HDZ-u sa satelitima, uopće nije stalo do hrvatskog naroda. To još ne vide samo oni koji grabe iz istog korita s njima. Jer da im je stalo, pronalazili bi mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta, poboljšanje uvjeta rada, stvaranje poduzetničke klime.
No njima je stalo samo do osmišljavanja novih poreza i to naravno ne poreza za sve. Todorić i odabrani ne moraju plaćati poreze, samo malo odglumataju da se svađaju dok ostatak naroda treba iscijediti pa onda dalje još konstantno cijediti. Svaki tjedan jedan ministar izbaci nekoliko novih prijedloga za porez, još nijedan nije izbacio nekoliko prijedloga za boljitak. Najnoviji prijedlog je dao onaj ministar koji zna sve o Agrokoru, ali i dalje glumi djevicu. Naravno, riječ je o Zdravku Mariću.

Sudeći prema prezentaciji Porezne uprave ministru financija Zdravku Mariću na sastanku prošlog tjedna, na udaru inspektora naći će se između ostalih i igrači e-sporta, YouTuberi, Instagram zvijezde i dobitnici igara na sreću na internetskim stranicama izvan Europske unije. Procjena je Porezne uprave da dosad ta područja nisu bila dobro pokrivena, a očigledno je ocijenjeno da u tome ima dosta novca za nju.

E-sport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice, a turniri koje organiziraju igrači računalnih igara nije definiran nijednim hrvatskim zakonom niti postoji definicija tog sporta. Iako je udio e-sporta, odnosno igrača na turnirima u Hrvatskoj gotovo pa zanemariv, netko je očigledno procijenio kako je sada pravo vrijeme da se oporezuje i ta djelatnost. Znači klinci koji osvojite 20$ na nekom turniru, čuvajte se da ne postanete (krivi) kriminalci.

S druge strane, kod popularnih hrvatskih YouTubera i Instagram zvijezda provjeravat će se marketinške usluge, odnosno plaćeni spotovi, reklame i ostali sadržaji na temelju kojih oni zarađuju novac. Taj dio također dosad nije bio dovoljno pokriven poreznim nadzorom, procijenili su poreznici.

No nisu oni jedini koji će biti predmet interesa Porezne uprave, jer su tu i nautičari, a poseban “napor” usmjerit će se na traženje njihovih jahti, što će se raditi u suradnji s Ministarstvom pomorstva.

Veliki dio pažnje usmjerit će se na internetske igre na sreću kako bi se spriječilo nelegalno oglašavanje igara na sreću inozemnih tvrtki. Posebno će se provjeravati igrači koji se koriste inozemnim internetskim stranicama koje su registrirane izvan Europske unije.

Također, Porezna uprava planira i nabaviti novu opremu za praćenje i nadzor trgovine na internetskim stranicama te će se i tom dijelu posvetiti velika pažnja.

Očito se planiraju potrošiti financijska sredstva za nabavu nečega u nekoj “podobnoj” firmi i zaposliti još uhljeba, a  korist od svega toga je više nego upitna. Nije više strašno što imamo jednog umirovljenika na jednog zaposlenog, strašno je što raste broj uhljeba na jednog zaposlenog.

 

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.