Čakovec će prije Varaždina završiti s aglomeracijom

U Varaždinskoj županiji počet će dosad najveće ulaganje u komunalnu infrastrukturu. U Hrvatskim vodama u Zagrebu su 11. listopada svečano potpisani ugovori o sufinanciranju i ugovori o dodjeli bespovratnih EU sredstava za Aglomeraciju Varaždin i Aglomeraciju Varaždinske Toplice, prenosi eMedjimurje.

  • Varaždin će za dvije, tri godine biti prvi hrvatski grad u potpunosti pokriven kanalizacijom i u potpunosti će sve biti spojeno sa sustavom pročišćavanja i odvodnje. Mislim da zaista nijedan grad u Hrvatskoj neće imati stopostotnu pokrivenost, tako da smo mi zahvalni Hrvatskim vodama, naravno i Europskim fondovima. Treba naravno reći i da je to rezultat dugogodišnjeg rada na lokalnoj razini, jer mi smo praktički imali spremne projekte onog trenutka kad su se EU fondovi otvorili i ovime ćemo zapravo cijeli grad pokriti – izjavio je tom prigodom varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok za Aktualno.hr.

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač izjavu je komentirao na svojoj Facebook stranici.

– Drago nam je vidjeti da i drugi gradovi u Hrvatskoj idu stopama Čakovca, pa je tako Čakovec primjer i Varaždinu – pitanje pokrivenosti kanalizacijskom mrežom konačno će se, izgleda, riješiti i drugdje u potpunosti kao i kod nas. Čakovec je dokaz da kompletirana komunalna infrastruktura služi bržem razvoju grada te privlačenju investitora.

Aglomeracija Čakovec financirana je iz fondova Europske unije u iznosu od čak 73 posto i primjer je dobre prakse i uspješno provedenog projekta. Štoviše, naša Aglomeracija bit će prvi završeni i u uporabu predani projekt tog tipa u Hrvatskoj! – napisao je.

Čehoku je izgleda i inače otkako je ponovo postao gradonačelnik Varaždina Čakovec postao trn u oku (sjetimo se Porcijunulova i Špancirfesta), no Kovač mu, barem je u tome uspješan, odlično parira!

screenshot

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.