Porez na prdež

Svjedoci smo kako nam se naša draga Vlada muči da nam osigura blagostanje. No na žalost, nakon što zadovolje svoje potrebe i potrebe svojih odanih slugu, ne ostane im ništa za narod. Zbog toga neki ministri ne mogu mirno sklopiti oči i zaspati jer se stalno muče kako nabaviti novac od naroda da ga udijele sebi i narodu smišljajući pri tome raznorazne poreze. No već u samom startu griješe: uvijek smisle poreze samo za određenu grupu ljudi, nikad za sve!

I stoga im ja predlažem najpravedniji porez koji može postojati – porez na prdež! Jer svi prdimo bez izuzetaka, neovisno o tome jesmo li stranački obojeni ili nismo, jesmo li na Markovu trgu ili Pantovčaku, na kontinentu ili na Jadranu, bogati ili siromašni. Dakle svi prdimo, u prijevodu svi ispuštamo plinove. Automobili zbog ispušnih plinova moraju proći eko test, a nisu čak niti svjesna bića kao mi, svjesna bića koja svjesno prdimo, što znači da svjesno zagađujemo okolinu, pogotovo zrak koji udišemo. Zbog toga bi i mi, ljudi, morali barem jednom godišnje na ljudski eko test: lijepo se naručiš i onda ti izmjere koliko često prdiš i kakve sve plinove ispuštaš.

E tu bi sad došle kategorije s prdežima!

Najsmrdljivija, prva kategorija bi bili prdeži onih koji kopaju po kontejnerima, što je i logično budući da smeće smrdi. To znači da oni najviše zagađuju svojim prdežima zrak koji udišemo i oni bi morali plaćati najviši porez na prdež.

Sljedeća kategorija su prdeži radnika. Oni ipak tu i tamo pojedu i neki čušpajz koji bi prdežima dao aromu trulih rajčica pa s time spadaju u drugu kategoriju i nešto nižu tarifu poreza.

Treća kategorija su prdeži penzionera. Oni su tek u trećoj kategoriji iz jednostavnog razloga što rijetko jedu pa onda i manje prde, a i trude se zdravo hraniti pa umjestu da si kupe neki odrezak kupe si rađe voće kao npr. trulu jabuku pa njihovi prdeži imaju voćnu aromu, baš kao i najbolja vina. Zato je njihova porezna tarifa u zlatnoj sredini.

Četvrta kategorija su prdeži službenika. Oni imaju uravnotežen unos mesa, mlijeka, žitarica, voća i povrća pa je i miris njihovog prdeža uravnotežen, bez neugodnih oscilacija. Zbog toga što se sa sigurnošću može računati na njihov umjeren i uravnotežen doprinos zagađivanju zraka plaćali bi najnižu tarifu poreza. Da, najnižu, iako su predzadnja kategorija.

Peta, zadnja kategorija su državni namještenici, direktori raznih državnih agencija, državnih sudova, državnih ureda, državnih tvrtki, zastupnici, ministri, tajnici, predsjednici/ce i slično. Oni ne trebaju plaćati porez na prdež.
Pitate se zašto, iako i oni prde?
Odgovor je vrlo jednostavan: njihovi prdeži ne zagađuju zrak i ne smrde. Naime, njihova prehrana je posebna, pod posebnom liječničkom skrbi. Oni jedu samo odabrane jastoge, samo visokokvalitetno voće i povrće uvezeno samo za njih s najboljih farmi (svjetskih, ne naših, naravno), samo probrano nemasno meso od nadziranih svjetskih farmi. Namirnice koje se pripremaju za njih, a plaćene su iz proračuna koji svi punimo (neki više, neki manje) su prvorazredne kvalitete kontroliranog porijekla. Jeste da ponekad sagriješe kad siđu među narod pa pojedu pokoju porciju graha ili ćevapa, ali to je toliko rijetko da nije vrijedno spomena i ne utječe na njihov profinjen prdež. Oni definitvno ne zagađuju okoliš i prema tome stopa njihovog poreza na prdež je 0%.

Kao što vidite, rješenje je jednostavno. Porez na prdež obuhvaća sve i njime su zahvaćeni svi, sa stopama poreza proporcionalno tome koliko njihovi prdeži zagađuju zrak koji udišemo. Stoga nije ni čudo što bi svi htjeli biti čim bliže tim našim političarima i guraju im se u dupe jer su njihovi prdeži kao parfemi.

Ne shvaćam kako se još nitko nije sjetio prodavati prdež hrvatskih političara. Znam da u svijetu već ima zapakiranih prdaca koji se dobro prodaju, ali prdac hrvatskih političara – pa domaće je ipak domaće! Porez bi mu bio 0% posto, samo bi našim političarima trebalo dati neku proviziju. Ništa novo i neviđeno.

Mogli bi prodavati razne varijante prdaca, evo nekih primjera (ne tražim honorar za autorska prava!):

  • domoljubni prdac
  • ZDS prdac
  • Hasanov prdac
  • prdac onoga koji nikad ne laže
  • prdac poštenog političara
  • recesijski prdac
  • prdac blagostanja
  • prdac Zheljkica (XXL pakovanje)
  • prdac na nekretnine
  • luksuzni prdac
  • prdac Made in Plenky (de luxe)
  • viteški prdac
  • blagoslovljeni prdac

itd.

Važno je da narod shvati da smo svi jednaki, ali ne prdimo isto.

porez na prdež

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.