Odjeli psihijatrije i fizijatrije sele se u staru internu

Veliki problem Županijske bolnice Čakovec sve je bliži svojemu rješenju – odjeli psihijatrije i fizijatrije svoje će neadekvatne prostore zamijeniti novima, i to u paviljonu 3, tzv. staroj interni, piše Medjimurje.hr. Projekt službenog naziva Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije vrijedan je 65 milijuna kuna, od čega će se 50 milijuna kuna financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj i državnog proračuna, a razlika od 15 milijuna kuna pokrit će se iz proračuna Međimurske županije.

Odjel fizijatrije smjestit će se u suteren obnovljenog paviljona, psihijatrijski će odjel biti na prvome katu, a na drugome psihijatrijska poliklinika te dnevna bolnica koje do sad nije bilo. Samo u opremanje bit će uložena 32 milijuna kuna, a ustrajat će se i na edukaciji novih specijalista – od Ministarstva zdravlja zatraženo je 30 specijalizacija, istaknuo je na predstavljanju projekta ravnatelj ŽBČ Robert Grudić.

Međimurski župan Matija Posavec nadovezao se da je riječ o trenutačno najvećem projektu u Međimurju koji se financira sredstvima europskih fondova, a do proljeća bi trebao biti dovršen i 35 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje Doma zdravlja. Ulaganja se nastavljaju, pa će uskoro krenuti i energetska obnova paviljona 1, a župan Posavec najavio je kako će iduće godine u bolnicu sigurno stići i uređaj za magnetsku rezonanciju – ako ne sredstvima Ministarstva zdravlja ili HZZO-a, nabavit će se novcem iz županijskog proračuna.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.