Ljeto je, mozak na pašu

Evo ljeto hvata zamah, nikog briga ni za što!

Jedni jedva čekaju godišnji da odu na more, drugi jedva čekaju godišnji da se odmore od posla, treći da se odmore od odlazaka na posao, a četvrti ni sami ne  znaju zašto i koga čekaju.

A i slobodno vrijeme se provodi različito, ovisi od želja, ali najviše od mogućnosti.

No neke stvari se ipak mogu generalizirati. Jedna od njih je da većinom svi volimo višesatno ispijanje kave na terasi nekog kafića. No i tu se počela naslućivati nadmoćnost pušača nad nepušačima. A za sve su krivi stolovi.

Prije tjedan-dva sam pisao o tome kako Konobari bi htjeli da im je veći. Članak se naravno odnosio na veličinu stolova u restoranu na koji mora puno toga stati, no često najmanje mjesta ima upravo za ono za što su predviđeni, za hranu i piće.

Nešto slično se sada događa s veličinom stolova na terasama kafića. Uglavnom su to manji stolovi, ali dovoljni veliki da manje društvance popije piće za jednim stolom. Osim ako ste pušač. Tada nastaje problem, jer…

Puno se priča o skupoći cigareta. Iako se poskupljenja pravdaju brigom za zdravlje pušača, glavni razlog je ipak punjenje državne riznice. I zato je puno pušača prešlo na frkanje cigareta, motanje cigareta, kako god to hoćete nazvati. Uglavnom, pušači obavljaju ručni rad. Još ako je neki strastveniji pušač, treba mu i više i češće ručnog rada.

Pa zato on na taj mali stol za piće izvadi svu meštriju koju ima, znači duhan, cigaret papir, frkalicu, filtere itd., itd.,itd.
I zato se svaki pušač smjesti za svoj stol, da na miru može obavljati svoj ručni rad. Što ih je više u društvu, treba im više stolova. Na račun ostalih gostiju, naravno, nepušača.

No kako je jedan od tih Sam svoj majstora izjavio, nepušači mogu unutra u kafić kad su već pušače izbacili van.

Kaže da im je sad po ljeti ljepše pušiti u prirodi nego unutra!

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.