Inati se Slavonijo! PSV šokiran, Osječani su utišali Nizozemce

Ne zanima nas tko je protivnik, naš cilj je ulazak u skupine Europske lige, rekao je trener PSV-a Phillip Cocu uoči Osijeka u Eindhovenu.

Neki nizozemski novinari govorili su kako za Osijek nisu čuli, ali poslije prve utakmice na Philips Areni morat će se spustiti na zemlju. Osijek je pobijedio 1-0 golom kapetana Borne Barišića iz penala u 57. minuti kojeg je izborio Robert Mudražija.

PSV: Zoet – Arias, Schwaab (Propper, 79), Isimat-Marin, Brenet – Van Ginkel, Hendrix, Ramselaar (Pereiro, 63)- Bergwijn, L.De Jong, Locadia (Lozano, 63)

OSIJEK: Malenica – Šorša, Škorić, Barać, Barišić – Mioč, Mudražija (Lesjak, 80)- Bočkaj (Pušić, 90), Lopa (Lukić, 66), Grezda – Ejupi

Oko 28 tisuća gledatelja svjedočilo je senzaciji režiranoj od strane sjajnih Osječana. Zoran Zekić fino je to pripremio, igrači su ga pratili od prve do zadnje minute i velikih 1-0 protiv favoriziranog nizozemskog diva najbolja su nagrada za njih.

Kohorta je dominirala čitav dan, a nakon što je Osijek poveo, domaći se nisu ni čuli. Novu lekciju će dobiti za sedam dana u ovo vrijeme na Gradskom vrtu i uzvratnoj utakmici gdje će atmosfera biti kao nikada do sada tamo.

Od prve minute započela je opsada vrata Osječana, no Slavonci su ipak imali prvu priliku na utakmici kada je Mudražija u 20. minuti opalio preko grede.

U 38. minuti je Barać u zadnji trenutak blokirao udarac de Jonga iz blizine, a bio je to i najopasniji trenutak za obranu Osijeka koja je svoj posao u prvom dijelu odradila savršeno. 

U 56. minuti nevjerojatna šansa za Osijek kada je branič Schwaab prekratko vraćao loptu svojem vrataru, a Grezda nije uspio provući loptu ispod Zoeta.

No, u istoj minuti Osječani dolaze do gola nakon što je Brenet u kaznenom prostoru srušio Mudražiju, a kapetan Barišić iz jedanaesterca lako pogodio za senzacionalno vodstvo hrvatskog kluba.

Zatim, u 73. minuti sjajna intervencija Malenice koji je obranio opasan udarac Bergwijna, a isti igrač je pogodio vratnicu u 78. minuti.

Što bi tek bilo da je Muzafer Ejupi imao malo više sreće… U trećoj minuti nadoknade imao je veliku priliku i za drugi gol, ali vratar Zoet maestralno brani njegov šut glavom.

Osijek je tako slavio u svojoj najvećoj utakmici u klupskoj povijesti i sada im preostaje pripremiti se za pakleno težak uzvrat na svom stadionu sljedećeg četvrtka.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.