Zašto 2+2 nije jednako 2 x 2?

Konačno ljeto!
Počele su i vrućine, ali nekako kao da nije to baš ono pravo ljeto. Previše je nekih nevremena, pljuskova. Nikako da se stabilizira vrijeme na malo duže staze.
Baš kao i svakodnevni život u Hrvata i ostalih stanovnika u najljepšoj zemlji na svijetu. No ne kaže se badave da život piše romane. Upravo su izašla dva nova koja se direktno odražavaju i na nas u Hrvatskoj.

Prvi je ispisan u Rumunjskoj. Naime, i Rumunjska nas je pretekla po kupovnoj moći i individualnoj potrošnji građana. Sad se za zadnje mjesto borimo sa Bugarskom. No uopće ne sumnjam u našu diplomaciju i uvjeren sam da ćemo dobiti tu bitku i da ćemo zauzeti zadnje mjesto.
I onda će Europa konačno vidjeti tko je pravi vođa. Jer pravi vođa uvijek ide zadnji, tako da ima na oku cijeli čopor, a prvi idu najslabiji članovi čopora pa tako oni određuju tempo kojim će se čopor kretati i na taj način je osigurano da nitko neće ispasti iz čopora. Pametni su ti vukovi!

Drugi roman se upravo ispisuje u Srbiji! Naime, Srbija će dobiti gay premijerku, podrijetlom s hrvatskog Krka! I odmah mi se predočuju slike hrvatskog premijera pedera, podrijetlom recimo iz Karađorđeva ili Obrenovca. Da li bi Željka Markić i dalje organizirala Hod za život ili bi se to promijenilo u, recimo, Hod za život Hrvata u Hrvatskoj? Kako bi reagirale stranke poput npr. BEZH  – Neovisni za Hrvatsku (za neupućene radi se o stranci Bjež’ Evropo zatvaramo Hrvatsku)?

Pada mi na pamet kakvi bi bili koeficijenti na okladu što će biti prije: Hrvatska dobiva premijera pedera ili Međimurje župana Cigana? Znate, koliko god se naši Romi u Međimurju teško socijaliziraju, jednu stvar su ipak brzo pokupili od Hrvata – nejedinstveni su. Kao što svaki Hrvat želi svoju stranku tako oni žele da svaki Cigo bude glavni u selu. A to baš ne ide i ne vodi nikud, pa zato nikamo nismo niti stigli.

Jer samo kod nas primitivci vladaju i upravljaju svime, pa i intelektualcima. A imamo li mi onda uopće intelektualce? Jer koji normalan intelektualac bi dozvolio da njime vlada primitivac?

Zbilja su čudne ove klimatske promjene. Imaš dojam kao da utječu i na evoluciju, ali je čudno da ne svugdje jednako. Negdje su ubrzale evoluciju naprijed, a negdje, kao recimo kod nas, ne samo da je stala, nego se vraća unazad i to teleportacijom. Koja kontradikcija! Napredna tehnika za povratak u prošlost!

I još po nečemu smo unikatni! Jedino u Hrvatskoj (ni)je 2+2=2×2!
Samo što se 2+2 odnosi na prosječnog Hrvata koji jedva zbroji pokoju kunu od prvog do zadnjeg u mjesecu. I ako ne uspije zbrojiti, ode u bajbok, buksaru, bajbokanu, rešt, zatvor. A 2×2 se odnosi na uspješne dobitnike u pretvorbi i privatizaciji, ratnom krijumčarenju, političkoj podobnosti. Jer oni ne zbrajaju, oni množe, i što više pljački pomnože to su utjecajniji i ugledniji članovi društva. Oni ne kradu po noći, jer takve pljačke su kažnjive. Oni kradu usred bijela dana, naočigled svih, i to nije kažnjivo. Zašto nije kažnjivo? Pa zato jer svi znamo za to, kradu transparentno, a ne potajice!

Zbilja sam zahvalan što živim u Hrvatskoj. U njoj nikada nije dosadno. Uvijek nam daju neku temu oko koje ćemo se svađati i prepucavati. Malo se doda primitivnog žargona, malo se zavrti nogometna lopta, malo se odglume svađice i narod opet ima jedno vrijeme što glodati, ni ne shvaćajući da je sve jače i jače stisnut i zarobljen u svom toru, dok Homo Nezasitni Sapiens odlazi živjeti u dvorac.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

One thought on “Zašto 2+2 nije jednako 2 x 2?

  • Naše “vođe” bi ba takmičenju nesposobnih uredno osvojili drugo mjesto! Ne prvo jer su nesposobni 🙂

Comments are closed.