Grad srušio drvo za koje se jedan čovjek brinuo 30 godina, natjerao ih je da požale zbog toga

OGORČENI stručnjak za drveće svom je gradskom vijeću uputio neobično pismo u kojem ih upozorava da će požaliti što su srušili drvo koje je posadio i brinuo se za njega trideset godina, prenosi Bored Panda.

“Ovdje sam da vam ispričam priču o smrti, novom životu i osveti”, započeo je u dramatičnom tonu.

Naime, prije tri godine gradsko vijeće Redondo Beacha u Kaliforniji odredilo je da se sruši trideset godina staro drvo ispred njegove kuće jer je njegovo korijenje počelo oštećivati pločnik. Također su ga natjerali da plati troškove uklanjanja drveta i sanaciju pločnika. Vlasnik je to prilično uzeo k srcu.

“Volio sam Clydea. Želio sam iza sebe ostaviti nešto što će me nadživjeti. Dobro sam se brinuo za njega i gledao ga kako raste. Taman kad je Clyde postao snažan i kad se počeo ukorjenjivati, gradonačelnik ga je odlučio zatrti. Gradonačelniče Steve Aspelu, ubili ste moje dijete. Za to ćete platiti”, piše on.

sekvoja

 

Njegova je osveta bila zaista pomno planirana. Nekoliko mjeseci nakon rušenja dragog mu drveta odlučio je posaditi 45 kalifornijskih sekvoja i 82 divovske sekvoje na razna mjesta po gradu.

“Danas, korijenje svake od njih ima promjer od najmanje deset metara i duboko je ukopano u zemlju. Možda ste primijetili drvo koje vam rate ispred ureda ili ono koje je počeo rasti u vašem dvorištu. To je divovska sekvoja, a u sljedećih će nekoliko mjeseci rasti sve brže i brže. Postat će divovi. Za nekoliko godina će narasti na visinu od 30 do 100 metara,”opisao je.

Nije ih propustio upozoriti ni koliko će ih Clydeova smrt koštati.

“Da biste uklonili samo jedno od tih stabala u ovom trenu koštat će vas preko 1500 dolara. Dobit ćete račun za to, isto kako sam ga ja dobio prije tri godine. Želim vam ugodan dan i dabogda vam grad bio prepun drveća”, zaključio je.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.