Razbijene vijesti: direktan prijenos borbe za grah

Kako smo upravo saznali, HRT ( Hrvatska religijska televizija ) direktno će prenositi prvosvibanjske bitke za grah, i to iz Maksimira, Slavonskog Broda, Kulmerovih Dvora, no veći dio prijenosa bit će sa jezera kod Starog grada u Čakovcu.

Naime, tamo grah ima dvostruku, zapravo trostruku, u stvari četverostruku funkciju. Osim što će poslužiti da se nahrane gladni i kupe glasovi za lokalne izbore, gradonačelnik računa i na to da će prvosvibanjskim grahom riješiti pitanje vrana u nekad prekrasnom parku. Naime plan je da, nakon što pojedu grah, zadovoljni glasači počnu organizirano puštati vjetrove. Ti plinovi će ošamutiti vrane u parku, koje će pasti u nesvijest, i bit će ih onda lako prebaciti u izolaciju na otok Smokvicu.

bombardiranje
Ove točkice nisu lijepe šare, to vrane gađaju stražnjim otvorom slučajne prolaznike

Bezopasna nusposljedica tolikih puštenih plinova biti će i suze na licima birača kojima će se napuniti fontana – vodoskok u parku koji trenutno služi za … pa čak niti za pišanje kao recimo u Zagrebu.

fontana - vodoskok

I četvrta, zadnja korist, od prvosvibanjskog graha leži u činjenici da neki ljudi mogu ipak pustiti vjetar puno jače snage nego većina, pa će se ti vjetrovi usmjeravati tako da svojim udarom odmah iskopaju temelje u zemlji da se konačno može postaviti temelj za ljuljačku namijenjenu djeci-invalidima koju je gradonačelnik obećao još prije tri godine.

Jer zaista ne bi htjeli povjerovati u glasine koje kruže da se u Čakovcu samo ljepota računa, pamet nije važna, jer takvo razmišljanje bi onda opravdalo i ponašanje svećenika u Gradištu kod Županje koji ne dopušta djetetu sa Downovim sindromom da primi sakrament prve pričesti na oltaru kao i sva druga djeca jer “bolesni ne mogu biti gore”.

Ipak, usprkos i unatoč svemu, dragi čitatelji portala Medjimurje.info, građanke i građani Čakovca, žitelji Međimurja, preostali stanovnici Republike Hrvatske, želim vam da vam ovaj Prvi svibanj ostane u sjećanju i da ga provedete veselo i sretno. A definicija za veselo i sretno neka bude ona vaša, a ne ona koju vam naturaju Vlada i drugi vladajući organi!

Živio Praznik rada!

Praznik rada

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.