Trgovački lanci bijesni zbog poziva na kupnju u Konzumu

Trgovački lanci bijesni zbog poziva na kupnju u Konzumu: “To je šamar nama koji plaćamo dobavljače”

bagrokor

NAKON sastanka dobavljača Konzuma s vladom, prokuristica Kraša Marica Vidaković kazala je kako će pozvati svoje zaposlenike da kupuju u Konzumu.

“Dogovorili smo se da ćemo pustiti protok roba, napuniti dućane i da ćemo pozvati svoje zaposlenike da kupuju u Konzumu kako bismo sustavu što više omogućili da generira novi novac i  počne servisirati svoje obveze, kako prema dobavljačima tako i svima u lancu”, rekla je Marica Vidaković.

Ova izjava šokirala je konkurenciju Konzuma. Iako nam iz ostalih velikih trgovačkih lanaca koji posluju u Hrvatskoj službeno nisu htjeli previše komentirati tu izjavu, neslužbeno su nam rekli da ih je ona zgrozila.

“Zgroženi smo”

“Zgroženi smo ovom izjavom Marice Vidaković, no ona nije prva koja je pozvala građane da kupuju u Konzumu. Bilo je tu i drugih. Ne znam kakvi su to uopće gospodarstvenici koji tako razmišljaju. Nama koji uredno plaćamo sve dobavljače, za razliku od Konzuma, ovakvim izjavama zadaje se veliki šamar”, samo su neke od izjava koje smo dobili iz stranih trgovačkih lanaca koji posluju u Hrvatskoj.

Što se pak tiče službenih izjava, nisu htjeli komentirati tu situaciju.

“Zahvaljujemo na vašom upitu, ali ne bismo komentirali navode koje ste proslijedili”, stoji u odgovoru Lidla na upit kako komentiraju izjave iz Kraša.

U Sparu su nam također rekli da neće komentirati ovakve izjave. Trenutačno su zauzeti velikim procesom preuzimanja Bille i žele zadržali sve njene djelatnike.

Austrijanci ne mogu vjerovati da se u Hrvatskoj ne plaćaju dobavljači

“Ono što možemo reći je to da Spar redovno plaća sve svoje dobavljače. Nikad nismo imali problem s plaćanjem pa s nama žele raditi svi dobavljači. Plaćamo im sve u roku, a spremni smo i avansno plaćati. Kod nas postoji doista stroga škola plaćanja računa. Naši Austrijanci iskreno se ne mogu načuditi kako se u Hrvatskoj ne plaćaju dobavljači”, rekla nam je glasnogovornica Spara Nives Fett.

Uz to, mi uvijek podržavamo i male dobavljače iz Hrvatske. Kad god otvaramo novi trgovački centar, uvijek nastojimo pronaći dobavljače iz te lokalne zajednice. Tako smo sad otvarali trgovinu u Selcu i  kolače će nam proizvoditi tvrtka koja posluje u tom mjestu. Znamo da kupci vole vidjeti proizvode iz svog kraja. Osim toga, Spar je angažirao hrvatske dobavljače i to za premium marke. Mnogima smo pomogli da proizvode za naše Spar marke, poput tvrtke Vimi iz Svete Nedjelje koja proizvodi labelo za cijelu našu korporaciju, ne samo za trgovine po Hrvatskoj”, dodala je Sparova glasnogovornica.

Za kraj je dodala kako su police Spara pune, a dobavljači podmireni te da će nastaviti poslovati u skladu s tim pravilima tvrtke.

Kaufland: Najbolje je da kupac sam odabere mjesto gdje će kupovati

Iz Kauflanda su pak poručili kako smatraju da je uvijek najbolje da kupac sam odabere mjesto za kupnju proizvoda za svoje kućanstvo.

“Drugih komentara na izjavu Marice Vidaković nemamo. Kaufland Hrvatska će se i dalje truditi hrvatskim kupcima pružiti mjesto kupnje na kojemu će imati najbolje uvjete i koje će zadovoljiti sve njihove potrebe i očekivanja”, rekla je za Index Marija Franić iz Odnosa s javnošću Kauflanda.

Jedino nam iz Plodina nije stigao nikakav odgovor, a na naše neprestane pozive samo su nas prespajali, da bi nam na kraju rekli da odgovornih osoba koje bi nam mogle dati odgovor, danas nema u firmi.

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.