Podnesen zahtjev za stečaj Konzuma!

Konzum

Tvrtka Ovum d.o.o. iz Zagreba zatražila je 31. 3. stečaj Konzuma.

Vjerovnik ima tražbinu u iznosu od 9.675.159,67 kuna uvećanu za zakonsku zateznu kamatu i kao razlog za pokretanje stečaja navodi prezaduženost.

“Kod dužnika postoji stečajni razlog zato što je nastupila okolnost iz članka 5 stavka II u vezi s člankom 7 stečajnog zakona – prezaduženost”, navodi se u prijedlogu vjerovnika za otvaranje stečajnog postupka.

“Vjerovnik ima tražbinu prema dužniku u iznosu od 9.575.159,67 (kn) uvećano za zakonsku zateznu kamatu od dana dospijeća pojedinih iznosa, koji se temeljina Ugovoru o kupoprodaji odnosno za isporučenu, a neplaćenu robu”, navodi se u zahtjevu koji možete pogledati na priloženoj poveznici.

Tvrtka Ovum d.o.o. na Trgovačkom sudu u Zagrebu registrirana je za trgovinu na veliko mlijekom, mliječnim proizvodima, jajima, jestivim uljima i mastima.

U službenom registru kao direktor tvrtke navodi se Marko Brajević, koji je i direktor najveće hrvatske farme jaja Perfa-bio.

Podsjetimo, sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić jutros je u Novom danu kazao da su uvjeti za stečaj u Agrokoru već odavno ispunjeni.

Izvor: N1

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.