And the Pozoj Goes To…(prijedlog TZ grada Čakovca i Gradu Čakovcu)

Čitam na raznim portalima o dodjeli nagrada za najbolje sportaše grada Čakovca u 2016. godini.
Nagradu za najboljeg sportaša grada Čakovca primio je Filip Ude, član GK Marijan Zadravec Macan, olimpijac.
Titulu najbolje sportašice po prvi su put u povijesti dodjele ove nagrade primile dvije sportašice, rukometašica ŽRK-a Zrinski Paula Posavec i tenisačica Ena Babić članica TK Franjo Punčec, osvojivši svaka po deset glasova članova IO-a Zajednice sportova i sportskih novinara.
Pa su tu još najbolje ženske i muške ekipe, parovi itd.
U obrazloženju stoji da su oni najbolji sportski promotori grada Čakovca. I zaista jesu i veliko im hvala na tome.
No da li su samo sportaši promotori našeg grada? Zar nema neki umjetnik, znanstvenik, čovjek iz naroda koji je pronio glas o našem dragom Čakovcu?
Imamo tako još nekih proglašenja za najstudenta, volontera, poduzetnika itd. no svi oni ni približno nisu medijski popraćeni kao sportska proglašenja.
Pa ja predlažem da se organizira neka dodjela međimurskog Oskara, koji bi se recimo mogao zvati i Pozoj.
Odmah si izreklamiramo legendu o Pozoju i turistički iskoristimo.
O kategorijama bi trebalo malo detaljnije razmisliti, ali evo recimo osim sportaša ubacimo malo kulture, znanosti, gospodarstva, mlade, stare itd.
Recimo najfotograf koji je najbolje ovjekovječio Čakovec na svojim fotografijama. Pa imamo fotografe o kakvima Stephan Lupino u New Yorku može samo sanjati.
Imamo umjetnike amatere koji su pokazali svoje vještine i na nedavno održanoj Noći muzeja.
Imamo darovite studente koji osvajaju nagrade dekana, rektora i inih, a jedva svi zajedno dobe tri retka u medijima.
Koliko imamo samo đaka koji pobjeđuju na različitim državnim natjecanjima?
Pa nerijetko i obični građani nekim svojim dijelom ili gestom pronesu pozitivne vijesti o Čakovcu,
volontere koji čuda čine, ali ostaju samozatajni i neprimjećeni.
Zašto ne i kategoriju za najboljeg Nečakovčanca koji je nekako dao prilog pozitivnoj promociji grada Čakovca, netko je recimo napravio fantastičnu obradu jedne od mnogih predivnih međimurskih popevki.
A na samoj dodjeli nagrada, od svih pobjednika u svim kategorijama publika neka izabere NajčakoFčanku i NajčakoFčanca.
Kao što sam rekao, o kategorijama treba razmisliti, ali dajmo jednaku pažnju svima koji pridonose pozitivnoj slici i ugledu grada Čakovca. Nemojmo se sramiti svojih uspjeha, budimo ponosni kajkavci u svojem gradu!

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

One thought on “And the Pozoj Goes To…(prijedlog TZ grada Čakovca i Gradu Čakovcu)

  • Odgovor gradonačelnika Stjepana Kovača:

    Poštovani!

    Najprije, ponovno se zahvaljujem što pratite moj rad, te što prijedlozima nastojite unaprijediti standard koji imamo u Čakovcu.
    Nagradu za najbolje sportaše odnosno klubove od samih početaka dodjeljuje Zajednica sportova Grada Čakovca. Klubovi članovi zajednice su ti koji predlažu i biraju najsportaše u protekloj godini. Oni su i ti koji brinu o medijskoj prezentaciji te nagrade.
    Nije istina da Čakovec nema nagrade za ostala područja. Postoje Godišnja nagrada Grada Čakovca koja se dodjeljuje u nekoliko kategorija, Nagrada Grada Čakovca za životno djelo, Zlatnik „Grb Grada Čakovca“ za dugogodišnji značajni doprinos razvoju i promicanju ugleda i interes Grada Čakovca, te konačno titula Počasni građanin Grada Čakovca“.
    Za sve, osim za titulu Počasnog građanina ovih dana raspisan je natječaj (http://www.cakovec.hr), svatko može prijaviti osobe, udruge, ustanove i tvrtke za koje smatra da zaslužuju nagradu. Gradsko vijeće odlučuje tko su dobitnici za svaku godinu, a Grad se brine o medijskoj prezentaciji. Moram napomenuti da svi mediji opširno prenesu dodjelu nagrada, te posebno predstave dobitnike.

    S poštovanjem,

    Stjepan Kovač,

    gradonačelnik
    Grada Čakovca

Comments are closed.