U Čakovcu otvorena KUĆA MOGUĆNOSTI

U Čakovcu otvorena KUĆA MOGUĆNOSTI

Jučer je službeno otvorena Kuća mogućnosti, na adresi Dr. Ante Starčevića 49 a, u Čakovcu, a koja je uz pomoć Udruge građana “Nada za život” realizirala Udruga udomitelja djece Međimurja, piše Medjimurjepress.

U sklopu otvorenja govorilo se o problemima s kojima se suočavaju korisnici socijalne skrbi koji izlaze iz sustava s navršenih 18 godina ili nakon završenog školovanja, te načinima rješavanja njihovih problema.

Kuća mogućnosti pružat će usluge smještaja u stanu, gdje se mladima želi pomoći programom stručnog mentorstva u cilju njihovog životnog osamostaljivanja. Namjera je da ih se, uz praktičnu pomoć u svakodnevnim životnim situacijama, opremi potrebnim životnim vještinama kako bi u periodu do dvije godine postali spremni i sposobni za samostalni život.

O svemu navedenom govorili su zamjenica župana Sandra Herman, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, voditelj projekta Vladimir Hoblaj, predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurja Marina Hoblaj, te članovi međunarodne Zaklade FCSI Annette Glaw i Chris Mould.  Uz njih otvorenju su prisustvovati i brojni drugi uzvanici koji sudjeluju u provedbi projekta.

Britanska organizacija FSCI utemeljena je 2008.g. s namjerom da pomaže unapređenju uvjeta života pojedinaca i grupa u zemljama Jugoistočne Europe i to kroz obrazovanje djece poticanjem socijalnog poduzetništva te zbrinjavanja mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi.  Prvi pilot program realizirali su u Bugarskoj.

Trenutno u Kući mogućnosti stanuje dvoje štićenika, a jedan od njih Goran izjavio je: “Ovdje sam, jer želim promijeniti svoj život i ponašanje. Želim biti uredniji, pristojniji, strpljiviji, ali i naučiti sve što će mi pomoći kad se budem osamostalio. Ovo je moj novi početak

Ovom stambenom zbrinjavanju podupirati će i Međimurska županija i Grad Čakovec. Želite li poduprijeti projekt, donacije možete uplatiti na:

NADA ZA ŽIVOT, Trakošćanska 22. 42000 Varaždin

RBA: HR7424840081500196846  (za Kuću mogućnosti u Čakovcu)

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.