Peticija za opoziv Glasnovića skupila više potpisa nego on glasova- broj potpisnika raste iz sata u sat

Internetska peticija kojom se traži opoziv mandata Željku Glasnoviću i prije nego što je počeo, skupila je više potpisa nego on glasova.

Nakon prostačkog i nasilnog posta zastupnika dijaspore Željka Glasnovića, pokrenuta je peticija kojom se traži opoziv mandata zbog kršenja Ustava i veličanja NDH, ustaštva, fašizma i nacizma, netolerancije i govora mržnje i fizičkih prijetnji studentima Filozofskog fakulteta.

Ima li i vanzemaljska inteligencija svoju dijasporu?

Do sada je peticija skupila 11043 potpisa, što je više od broja glasova koje je Glasnović dobio na parlamentarnim izborima. Nezavisna lista Željka Glasnovića dobila je 5211 glasova u XI. izbornoj jedinici.

Peticija za opoziv Glasnovića

“Slijedom posljednjih istupa u javnosti Željka Glasnovića tražimo da se opozove mandat budućeg zastupnika Željka Glasnovića. Kao izabrani zastupnik za budući saziv Hrvatskog sabora, g. Željko Glasnović grubo je prekršio mnoge pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske od kojih je najvažniji Ustav RH. Naime, Glasnović je u svojim istupima na društvenim mrežama iznio teške kvalifikacije na račun studenata Filozofskog fakulteta sve do poziva da se stvari prema studentima rješavaju silom, “pendrekom i suzavcem”

Uz ovakve istupe budućeg zastupnika koji još nije prisegnuo te njegova veličanja NDH što je u izravnoj koliziji s Ustavom RH, pozivamo Sabor RH, Vladu RH te predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da opozovu i ponište mandat Željku Glasnoviću. Takav čovjek ne zaslužuje biti u najvišem zakonodavnom tijelu RH i svojim djelovanjem izravno štetiti ugledu Republike Hrvatske kako u zemlji tako i u svijetu”, stoji u anketi koju možete ispuniti ovdje.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.