Nastup KUD-a Mihovljan ispred crkve sv. Vlaha

KUD-a Mihovljan

U organizaciji TZ grada Dubrovnika na Stradunu će u nedjelju 24.07.2016. s početkom u 11 sati nastupiti  KUD – a „Mihovljan“ iz Čakovca , koji će ispred crkve sv.Vlaha izvesti splet međimurskih narodnih napjeva.

 Više o KUD-u :

KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVU MIHOVLJAN

Kulturno umjetničko društvo Mihovljan osnovano je 70-tih godina 20. stoljeća , te je unatoč raznovrsnim poteškoćama kroz cijelo razdoblje neprekinuto djelovalo.

Rad KUD-a Mihovljan pod ovim imenom započeo je 1999. godine, pod sloganom “ČIM SI ZAPOPEVLEM MOM OZDROVIM“.. U sklopu društva djeluju folklorna skupina, dječja folklorna skupina, dramska, tamburaška ,likovna i skupina za narodne običaje, ukupno oko četrdesetak aktivnih članova i dvadesetak djece.

Folklorna skupina KUD-a Mihovljan temelj je društva, a ujedno i poticaj mladima da njeguju međimursku kulturnu baštinu i tradiciju. Plešu izvorni i koreografirani međimurski folklor te plesove Zagorja i Pomurja (susjedne Slovenije).

KUD Mihovljan trudi se svojim nastupima dostojno predstavljati svoje mjesto Mihovljan i grad Čakovec u koji teritorijalno spadaju, te promovirati međimursku kulturu, baštinu i narodne običaje.

Jelka Tepšić, TZ grada Dubrovnika

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.