DUG, USTUP DUGA, OVRHA I NISMO BAŠ SVI NEBORBENI SEKTOR

ustup tražbine

Ima puno postova da vas zovu iz Eos martixa i B2 Kapital tvrtki, ali i drugih, koje legalno kamatare i otkupljuju dugove. A kada vas nazovu, nemate se vi što s njima razgovarati, jer nikada niste potpisali kao fizička osoba s njima, kao tvrtkom d.o.o., nikakav ugovor o suradnji, već ovisno o kome se radi, dugu na karticama, teleoperaterima, ili drugim tvrtkama.

Tada tvrtki koja vas uporno zove uputite mail, nikako telefonski, jer mail se priznaje na sudu. – Tko vam je dostavio bez moga znanja i pristanka, moje osobne podatke?
Temeljem čega je ostvareno pravo o ustupu vaših dugovanja i podataka trećoj osobi, opet bez vašeg pristanka i potpisa? Ako je banka (kartice), tada je banka povrijedila vaša zakonska prava, ogriješila se o bankarsku tajnu, kao i zakonsku obvezu čuvanja vaših osobnih podataka, pod oznakom povjerljivo. O tome obavijestite i AZOP (Agenciju za zaštitu osobnih podataka), neka im nalože da vam kažu tko je.

Ali… Tvrtke koje vas zovu, dužne su vam odgovoriti od kuda su i tko im je ustupio vaše osobne podatke i dug. Ukoliko se pozovu na poslovnu tajnu, pitanje je: koji stupanj poslovne tajne? Ima ih više. No radi se o vama, i moraju vam reći. U ovom slučaju – ne vrijedi poslovna tajna jer ih ne tražite godišnju bilancu poslovanja niti kako troše zarađeni novac… Tada tražite očitovanje tvrtke koja je prodala vaš dug, jer vi niste nigdje potpisali da pristajete da se vaš dug “proda” trećoj pravnoj osobi, subjektu…

O svemu svima pišite cirkularni mail: HNB, AZOP, HANFA, Banka i tvrtku koja vas zove, odnosno zatražite da se ispita tko je vaše podatke ustupio trećoj osobi.
Bacite usput mail i predsjednici RH, Saboru Vladi, nek se očituju. Oni žive od vašeg novca, oni su vaši zaposlenici, a ne vi njihovi.
Ako je kojim slučajem sjela i ovrha na stan, zbog jeftinog duga, od strane banke, jer to tvrtke koje vas zovu neće učiniti, upisati se na vašu nekretninu, tada je igranka još bolja. Jer tko god da je ustupio vaš dug, više ništa nema s vama. A upisuje se na vašu nekreninu! U slučaju upisa na vaš stan, imate pravo prigovora, 14 dana, a u prigovoru možete napisati i samo slovo “P!” i predmet se vraća na početak – ali pri tome su vam debelo zarezali ustavno pravo – pravo na dom, a “dom je nepovrediv”. Elem, osim što su odali po svim zakonskim regulama vaše osobne i povjerljive podatke, prodali vaš dug, u talu su s ovim tvrtkama. Svi ponuđači usluga moraju biti spremni i na rizik da im nećete vratiti dug. To je poslovni rizik…
I onda počinje igranka – zvat će vas, smirivati, itd, ali… Ništa preko telefona, već tužite i dobivate spor. Lijepo im se zahvalite, ništa osobno, ali molite odgovor mailom. I molite se da ga ne dobijete. To je višnja na šlag kolača koji se zove presuda u vašu korist…

DOPUNA!!!: Rok za odgovor je 30 dana, koji poništavate, zakonski, tako da im zadate rok. “Molim vas u cilju mog predmeta i rješavanja istoga, odgovorite do – pa stavite od dana slanja maila otprilike sedam dana kasnije do tog i tog vremena”.

Tko je ustupio Vaše povjerljive podatke trećoj osobi odn. pravnom subjektu? I prijava AZOP-u. Agenciji za zaštitu podataka, pa HNB-u na info@hnb.hr,
azop@azop.hr,
predsjednica@vlada.hr,
sabor@sabor.hr,
gradjani@vlada.hr

Pismo poslala: Anita Horvat

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.