Aleksandar Makovec najavio je kandidaturu za predsjednika HDZ-a

Aleksandar Makovec

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Skupštini Međimurske županije Aleksandar Makovec najavio je kandidaturu za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice kao, kako je rekao, svojevrstan protest zbog načina izbora predsjednika stranke.

Makovec je potvrdio za Hinu da je jučer (ponedjeljak 4. srpnja) u tajništvu županijske organizacije stranke popunio kandidacijski obrazac. Počeo je sakupljati potpise za svoju kandidaturu, ali je, kazao je, svjestan kako ih vjerojatno neće sakupiti dovoljno.

Protest protiv načina izbora

“Moj čin je svojevrsni protest protiv načina izbora predsjednika“ izjavio je Makovec. Rekao je kako ga ne smeta samo to što je jedan kandidat za predsjednika stranke, već i to što su mediji i javnost tog kandidata proglasili predsjednikom prije nego se uopće kandidirao.

“Smatram da je takav način izbora čelnika stranke izvan svake političke mjere i zato sam se odlučio kandidirati“ rekao je. “Svojim činom, i istomišljenicima koji će me podržati svojim potpisom, želim poslati poruku o demokratskom procesu u stranci“, rekao je Makovec.

Izgubio od Sunčane Glavak

O svojoj namjeri izvijestio je članove županijskog predsjedništva HDZ-a proteklog tjedna. Kazao je kako prvi čovjek međimurskog HDZ-a i ministar poduzetništva i obrta u tehničkoj Vladi Darko Horvat nije komentirao njegovu odluku, ali je uvažio njegov stav.

Aleksandar Makovac je kao član HSLS-a bio gradonačelnik Čakovca od 1997. do 2001. godine. U HDZ je ušao 2011. Godinu dana kasnije kandidirao se za predsjednika čakovečkog HDZ-a i izgubio od Sunčane Glavak. Na lokalnim izborima 2013. bio je kandidat za zamjenika župana Darku Horvatu, ali kandidati HDZ-a nisu izborili drugi krug. Trenutačno je predsjednik Gradskog kotara istok čakovečkog HDZ-a i član Skupštine Međimurske županije.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.