Rješenje je u mokrenju

crno bijeli svijet

Koliko puta su vam već rekli da je za opekline meduza, vlasulja ili ubod morskog ježa najbolja prva pomoć mokrenje po mjestu gdje ste opečeni ili vas je ubo morski ježinac?
Nebrojeno puta, sigurno. Jer narod najbolje zna kako se što liječi!
Osim jedne stvari.
Narod ne zna kako se izliječiti od vlasti koja mu, naizmjence, već 26 godina, nanosi opekline, zabija mu bodlje i trnje u tijelo i život , izaziva mučnine, povraćanje, glavobolje, nemir te simptome slične šoku.

Pa ako se opekline meduza, vlasulja ili ubod morskog ježa rješavaju mokrenjem, i opekline i ubodi ove lude vlasti bi se trebali rješiti mokrenjem. Pomokrimo se po vlasti i stvar riješena!
No ipak smo mi koliko toliko kulturan narod, koliko toliko pametan i koliko toliko inteligentan narod, a da ne pričam o tome kakva smo tek nacija.

I zato je rješenje jednostavno: velika koalicija!
I to ona koja se najmanje iedan ciklus ne može pojaviti na izborima.
Imali su 26 godina prilike, i jedni i drugi, da pokažu što znaju. A pokazali su da što duže, oni znaju sve manje, a mi patimo sve više.
I pokazali su da svaki put kad mi pomislimo da je pokradeno sve što što se pokrasti može, oni nađu još nešto za krađu.
A to znači da smo mi u biti bogata država, samo nemamo pametnog upravitelja. Ili barem poštenog!

I zato, na sljedećim izborima, koji bi zaista trebali biti čim prije, dok još uopće postoji mjesto na kugli zemaljskoj koje se zova Hrvatska i koji su, vjerovali vi to ili ne, za nas još uvijek najjeftinija opcija, nema među ponuđenim kandidatima ni HDZ-a ni SDP-a.
Barem jedne izbore treba provesti bez njih.
Jer kao što i obiteljske tvrtke s vremenom preuzimaju mlađi naraštaji, kao što seoska gospodarstva s vremenom preuzima mlađi kadar, tako i tim strankama treba mlađa, nova snaga.
Ovi su se u ovih 26 godina itekako istrošili (praznim hodom), a nisu napravili nešto korisno za tu svoju toliko voljenu domovinu.
Jedina stvar koju su pokazali i jedni i drugi u ovih 26 godina je da su dosljedni u svojoj nedosljednosti.
26 godina je i previše da se uči netko tko ne pokazuje znakove napretka!
A ako smatrate da ipak njih treba birati, onda je samo pitanje vremena kad će se oni sjetiti pa donijeti zakon kojim će ukinuti izbore i postaviti sami sebe da se rotiraju na vlasti svake 4 godine!
A mislim da bi bilo zaista interesantno, zapravo zaista najozbiljnije predlažem respektabilnim provodiocima anketa neka naprave anketu “Za koga bi glasali da su danas izbori” na kojoj neće biti ponuđeni ni HDZ ni SDP.
Jer, onako, sklopite na trenutak oči, i zamislite kakva bi mi bili država bez HDZ-a i SDP-a. Jedni su već osuđeni, mislim da ne bi bio neki problem da se podigne optužnica protiv drugih da i oni završe isto tako. A da ima morala i poštenja u ovoj državi, nitko osuđen ne bi se mogao niti naći na listi, a kamoli biti izabran u Sabor, Vladu, za ustavnog suca, gradonačelnika ili načelnika!

No, pitam se, koliko smo mi to koliko toliko pametan narod?

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.