Poštovani nepismeni komentatori

I službenim portalima je drago kada imaju čitatelje, posjetioce na svoj portal, i kada uspiju svojim objavama potaknuti čitatelje na raspravu.
Pa je onda logično da je meni još draže kad moj neslužbeni, pa recimo i neformalni portal ima rast posjećenosti, porast komentara. Znači da sam uspio doprijeti do publike sa temama koje su nam zajedničke i koje nas itekako interesiraju. Moj portal nikad neće biti tipa ovaj političar jer posjetio ovu tvornicu, a župan ono selo.
Medjimurje.info je portal koji uz vlastite vijesti, kolumne i humor donosi i izbor najzanimljivijih članaka sa drugih portala, iz Hrvatske i svijeta, po mom odabiru onoga što smatram da će biti vama zanimljivo, a što i meni osobno privlači pažnju.
Nije nikakva tajna da nisam ljubitelj HDZ-a, ali niti simpatizer SDP-a. Ja sam u potrazi za trećom opcijom.
Smatram da su i HDZ i SDP pokrali Hrvatsku, s time da je HDZ daleko više gurao prste u bogatstvo Hrvatske. No nije bitno tko je više pokrao – krađa je krađa.
Ali ne mogu vjerovati da se komentiranje bilo kojeg članka na kraju svede na međusobno vrijeđanje uz pravdanje lopovluka “svoje strane” sa lopovlukom s druge strane.
Spočitne li se neka kriminalna radnja jednoj strani, pobornici druge odmah odgovaraju a kad su vaši pokrali, ubili, zataškali….
Pa dragi moji komentatori shvatite:
NEMA DOZVOLJENOG LIMITA ZA KRAĐU, UBIJANJE, ZATAŠKAVANJE!!!
Bez obzira o kojoj strani se radilo.
I svi vi koji na svaki članak, bilo koje vrste, s bilo kojom tematikom, znati komentirati jedino sa pozivanjem ustaša, četnika, psovanjem, vrijeđanjem, omalovažavanjem i drugim neartikuliranim riječima, krajnje je vrijeme da, ne odrastete, nego sazrijete u odraslu odgovornu kulturnu osobu.
(Eto, i to je jedan od velikih razloga zašto je nužna kurikularna reforma, i ministar kulture naprednih svjetonazora!)
Ako ste samo pročitali naslov i pogledali sliku, nemate nikakav razlog, pa čak niti pravo da komentirate članak.
Pročitajte cijeli članak, pa ako imate smisleni komentar s nekim argumentom, vlastitim sličnim događajem, pristojan savjet, tada komentirajte. I nemojte biti kao oni huligani u Francuskoj pa komentirati pod nekim lažnim profilima uvredljivih pseudonima, imajte dignitet pa to recite pod svojim imenom, ili barem pod pristojnim nadimkom.
Nije sramota ako ste propustili poantu, ali je kretenizam ako niste u stanju razmišljati vlastitom glavom!
Pametan čovjek shvaća da nam ne trebaju oni koji će manje krasti, nego oni koji će nam omogućiti da nema krađe.
Pametan čovjek shvaća da kad susjedu dobro ide, i sam bi mogao imao koristi od toga.
Pametan čovjek shvaća da može biti poštovan samo ako poštuje druge.
Kako sam i po zakonu dužan spriječiti vrijeđanje i ponižavanje, svi takvi komentari bit će brisani, a ponavljači takvih radnji i blokirani.
Nije sve u broju komentatora, važnija je kvaliteta komentara!

Mislim, dakle blogiram

PS: ovo se ne odnosi na one koji se nisu prepoznali u članku i njima upućujem svoju ispriku

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

2 thoughts on “Poštovani nepismeni komentatori

  • I ,pa, te, ni, niti su sastavni veznici. Ispred njih ne ide zarez.

    • Ali piše se ispred riječi i i ni kada imaju ulogu pojačivača (intenzifikatora)
      (Brabec – Hraste – Živković)

Comments are closed.