Porezna uprava tiska rješenja, objavili kad se može očekivati povrat poreza

porezna uprava

Porezna uprava je  u fazi tiskanja rješenja te će ista najkasnije do 15. srpnja biti dostavljena poreznim obveznicima, a isplate kreću u kolovozu.

Padom Vlade dogodili su se različiti zastoji u državi, a velikom broju građana posebno je uočljivo bilo kašnjenje rješenja Porezne uprave o povratu poreza. U toj instituciji za N1 Televiziju priznaju da je došlo do kašnjenja, ali ne zbog pada Vlade, već novog načina obračuna i najavljuju da će novac biti uplaćen u kolovozu, dakle, prije izbora.

‘Uplate neće kasniti’

Trenutno je Porezna uprava u fazi tiskanja rješenja te će ista u narednom razdoblju biti dostavljena poreznim obveznicima, a najkasnije do 15. srpnja 2016., naveli su u Poreznoj upravi.

Porezna priznaje da je Odredbama Zakona o porezu na dohodak i Pravilnika o porezu na dohodak propisan rok za dostavu rješenja 30. lipnja te da porezni obveznici mogu, ako se rješenja ne uruče do tog datuma, podnijeti prigovor u roku od 30 dana od dana zaprimanja privremenog poreznog rješenja. No, navode da s uplatama neće kasniti.

“Posebno ističemo da će se svim obveznicima za koje Porezna uprava raspolaže podacima, a koji ostvaruju razliku za povrat, povrati izvršavati u predviđenom roku, tj. u kolovozu. Izuzetak će, sukladno zakonu, biti samo oni za koje se moraju prikupiti dodatni podaci kao primjerice za utvrđivanje rezidentnosti, podaci o primicima iz inozemstva ili slično.”, naveli su u Poreznoj upravi.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.