Ministre Kovaču, aktivisti nisu huligani!

Prije godinu-dvije internetom je kružila snimka nezadovoljnika koji je grubim riječima i lupanjem šake po pultu napao djelatnicu u prodajnom centru jednog telefonskog operatora.
Ljutnja opravdana, ali izljev ljutnje krivo usmjeren.
Djelatnica nije ništa bila kriva, radila je svoj posao na svom bijedno plaćenom radnom mjestu.
Na utakmici Češka-Hrvatska pomalo slična situacija, grupa huligana željela je izazvati nered.
Opravdan gnjev prema pravim huliganima u VIP loži, Mamiću i Šukeru i ostalim dužnosnicima HNS-a, krivo usmjeren prema igračima reprezentacije, navijačima i, na kraju krajeva, prema svojoj domovini.
I zato to ipak jeste huliganski ispad, i to s predumišljajem.
Dakle, bio je to huliganski ispad protiv huligana, ali i svoje države.
I tu ste, ministre Kovaču, opet pokazali svoje neznanje, kao i u Izraelu, gdje niste znali koliko postoji država koju ste službeno posjetili!
Nazvali ste te huligane aktivistima.
Pa da Vam, poštovani ministre, objasnim tko su aktivisti i što je aktivizam.
Aktivizam je nenasilna vrsta borbe za podizanje svijesti i rješavanje problema u kojoj se nalazi određena grupa ljudi ili okolina. Putem aktivizma pažnja se skreće na ugroženu populaciju ili okolinu i na probleme u kojima se nalaze, a kojima se određena aktivistička grupa bavi.

Cilj aktivizma su socijalne promjene!

Pa bi, dragi ministre, i za Vas i Vašu stranku i Vaše okruženje bilo bolje da se više bavite aktivizmom, a manje hodate na proslave rođandana koje Vaši huligani organiziraju i kojima Vas (pot)kupuju!

Cilj aktivizma su socijalne promjene!

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.