HDZ zbog Karamarka ruši premijera

Član najužeg vodstva stranke: ‘Orešković je izvor nestabilnosti! Ja bih na njegovom mjestu dao ostavku’

Darko Milinović

Nakon jučerašnjeg naglog odlaska premijer Tihomira Oreškovića iz Banskih dvora uoči sjednice Vlade, od premijera još uvijek nema ni traga ni glasa, no danas se dogodio novi napad na njega iz krugova HDZ-a.

Novinarima u Saboru obratio se član predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik, Darko Milinović, koji je Tihomira Oreškovića prozvao izvorom konstantne nestabilnosti u Vladi te je rekao da bi na njegovom mjestu podnio ostavku.

“Neodgovorno je od Oreškovića to što je napustio Vladu prije sjednice. Ovo nema smisla”, kazao je Milinović, a prenose novinari iz Sabora. Zaključio je i da Vlada ne funkcionira.

“Prvi koji je promovirao kriznu situaciju u Vladi je premijer Tihomir Orešković zato jer nije htio supotpisati razrješenje prvog obavještajca Hrvatske dva mjeseca. To je prva krizna situacija. Nije uvažio mišljenje prvog potpredsjednika Vlade koji je zadužen za nacionalnu sigurnost o novom čovjeku u obavještajnoj agenciji. To je prva kriza koja je obilježila cijelu ovu Vladu, non-stop krizne situacije. I neodgovorno je od njega da pet minuta prije Vlade napusti zgradu Vlade, osim u slučaju, ne daj Bože, smrtnog slučaja. Da ova Vlada ne funkcionira pokazatelj je i to, kad je on već morao otići, zašto potpredsjednik Vlade nije nastavio sjednicu, zato postoji prvi potpredsjednik Vlade. To je dokaz da ova Vlada ne funkcionira”, poručio je Milinović te objasnio svoj osobni stav.

Milinović zagovara novo preslagivanje Vlade na čelu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom ili pak nove izbore, piše Hina.

No jasno je da Karamarko i HDZ ruše Oreškovića kako bi se izbjegla eventualna ostavka Karamarka na mjesto prvog potpredsjednika Vlade ili još gora sramota, da ga Sabor opozove.
Iako su im puna usta kako im je Hrvatska ispred svega, ipak je Tomica prije svega, no neki članovi HDZ-a počeli su se (konačno) zapitkivati kakva je uopće budućnost HDZ-a s ovakvim vodstvom (Hrvatska i opet nije na prvom mjestu!).

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.