Učenici iz MIOC-a postali su svjetski prvaci u informatici

Dva hrvatska tima su osvojila prvo mjesto, jedan drugo

Dva hrvatska tima su osvojila prvo mjesto, jedan drugo

Učenici zagrebačkog MIOC-a postali su svjetski prvaci u informatici na natjecanju koje je održano u SAD-u, javlja RTL. Vodio ih je profesor Nikola Domitrović, koji se uskoro s njima vraća u Zagreb.

U američkom gradu Nashua (New Hampshire) 28.5. održano je međunarodno informatičko natjecanje učenika srednjih škola ACSL All-Star 2016. Juniorski i seniorski tim XV. gimnazije osvojili su 1. mjesto, dok je Intermediate tim osvojio 2. mjesto. Natjecatelji su kao nagradu za svoj uspjeh dobili 10 računala HP Chromebook, a škola je dobila Kindle e-book reader.

Posjetili Harvard i MIT i dobili brojne nagrade

“Ono što smo napravili je iznenadilo i nas same, dva prva mjesta i jedno drugo. Dobili su jako puno nagrada jer je Google bio generalni sponzor ovog natjecanja pa su dobili 10 Chromebookova, razne knjige i profesor Wolfram je održao predavanje pa su dobili licence za Wolfram matematiku, popularni software za matematičke probleme tako da je to jedno potpuno iskustvo koje su imali ovih dana”, rekao je profesor matematike Nikola Domitrović.

Tijekom boravka u SAD-u mladi su natjecatelji imali ispunjen program. Među ostalim posjetili su Harvard u pratnji Joška Silobrčića, MIT gdje je tim mladih informatičara iz MIOC-a bio gost kod slavnog profesora Marina Soljačića, osim toga posjetili su i bostonsku podružnicu tvrtke Repsly.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.