Kolinda izviždana na konferenciji koju je organiziralo američko veleposlanstvo

Kolinda izviždana na konferenciji koju je organiziralo američko veleposlanstvo

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ, predsjednica Hrvatske, izviždana je na video konferenciji  o slobodi medija i provjeravanju činjenica u koju je bilo uključeno 16 zemalja iz cijeloga svijeta.

Konferencija je putem video linka organizirana u prostorijama HND-a, a u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a.

Dio aktivista Radničke fronte podigao  je natpis “Croatian goverment is killing the media” upravo za vrijeme govora predsjednice Grabar Kitarović.  Dio novinara i aktivista nakon što je izviždao predsjednicu napustio je veliku dvoranu HND-a gdje se održavala konferencija.

Naime, povodom 3. svibnja Svjetskog dana slobode medija HND je organizirao konferenciju Problemi medijskih sloboda u Europi u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert te veleposlanstvima Francuske, Norveške i Švedske. Jedna od govornica bila je hrvatska predsjednica.

Moderator je bio veteran istraživačkog novinarstva iz Washington Posta i stručnjak za provjeru podataka u tekstovima Glenn Kessler koji je govorio o ulozi koju provjera podataka igra u odgovornosti vlasti, važnih javnih i privatnih institucija prema svojim građanima i kako svaki pojedinac može biti pronicljiviji čitatelj.

PRENESENO sa Index.hr

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.