Ako imaš pravo prezime – na MEV-u može!

Ako sklopite ugovor o stipendiranju sa recimo, Gradom Čakovcem, jedna od točki ugovora govori o tome kako korisnik stipendije ne smije biti i korisnik neke druge stipendije.
Ostvari li i drugu stipendiju, korisnik gubi pravo na stipendiju Grada Čakovca, i naravno, mora vratiti primljeni iznos stipendije.

No kako piše u pismu koje je uručeno portalu Medjimurje.info, ako imate odgovarajuće prezime, na Međimurskom veleučilištu sve je moguće.
U pismu se traži da nadležne institucije istraže regularnost davanja stipendija, jer pojedini, tvrdi se u pismu, dobivaju već po dvije-tri stipendije.
Dovoljno je samo dati izjavu da ne primate nikakvu drugu stipendiju, i provjera se ne vrši, ali naravno, u slučaju ako ste nositelj odgovarajućeg prezimena, ili u nekakvoj vezi s odgovarajućim prezimenom.
Također se u pismu traži da se ispita gdje završava novac za pojedine humanitarne akcije koji se, navodno prisilno, skuplja za pojedine studente koje ne poznaju ni profesori, dok se neke studente u istoj situaciji niti ne spominje kod dijeljenja novca.
U strahu zbog moguće odmazde, u strahu za posao, mnogi su prisiljeni davati novčane iznose koji se traže preko emaila koji se šalje toliko dugo dok se zahtjev ne ispuni.

Kako ovo nije prvi put da se spominju nepravilnosti na Međimurskom veleučilištu, bilo bi zaista ne samo potrebno, nego i zakonito da nadležne institucije naprave svoj posao, izvrše kontrolu i raščiste već jednom tu mrežu sumnji i optužbi oko Međimurskog veleučilišta.

U nastavku donosimo screenshot pisma uručenog portalu.

Pismo iz MEV
email MEV

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.