Međimurski fašnik 2016.

Međimurski fašnik 2016

Šestog i sedmog veljače ulicama Čakovca zavladat će maškare. Naime, 52. put za redom Grad Čakovec i Turistička zajednica organiziraju Međimurski fašnik. U dva dana trajanja manifestacije, ulicama grada proći će preko tisuću maski, onih modernih, ali i tradicionalnih.

Na konferenciji za novinare koja je održana u ponedjeljak u čakovečkoj Gradskoj vijećnici, ovogodišnji program predstavili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Gradonačelnik Stjepan Kovač tom je prilikom rekao da kao i u ostalim manifestacijama koje se održavaju na području Grada, svake godine nastoje uvesti nešto novo. Ove godine to je ukrašena glavna ulica, po uzoru na ostale karnevalske gradove. „Nakon što predam ključeve grada u subotu, te nakon što završi program Dječjeg fašnika, moji zamjenici i ja, svim posjetiteljima Fašnika podijelit ćemo, kao što dolikuje Fašniku, krafne.“, rekao je gradonačelnik. Riječ je o donaciji Čakovečkih mlinova, a po krafnu će dobiti i svako dijete koje sudjelovati u Dječjem fašniku.

Predstavljajući program, direktorica Turističkog ureda Boška Ban Vlahek, naglasila je da je tradicionalni Fašnik, koji će se održati u nedjelju, jedinstveni u Hrvatskoj, jer njeguje tradicijske maske i običaje. „Turistička zajednica osnovana je kako bi organizirala baš tu manifestaciju, a to uspješno radi već 52 godine.“, rekla je Ban Vlahek.

Čakovec je inače već 20 godina član Europske udruge karnevalskih gradova, što također pokazuje da se Međimurski fašnik ističe među brojnim karnevalima koji se organiziraju po Hrvatskoj. Meteorolozi prognoziraju lijepo vrijeme, što je uz krafne i karnevalsku atmosferu, najbolja pozivnica da vikend provedete na Međimurskom fašniku.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.